mandag 13. april 2015

Blaker gir aldri opp

Blaker plukket nok en gang poeng like før slutt. Denne gangen reddet de uavgjort mot AFSK i en knokkelkamp.
Det ble en knokkelkamp i kampen mellom AFSK og Blaker. (Foto: Espen Bråthen )
Sola strålte godt, og 80 tilskuere gledet seg til kamp mot naboene AFSK og Blaker. Oppgjøret varmet nok ikke publikum da sola gikk ned. Det ble kamp med mye innsats, spesielt fra Blaker, så det gode spillet uteble. Dommeren bestemte seg også tidlig for å være like dårlig som spillerne. Eks AHFK-spiller Piotr Smolec dro seg løs og skaut utenfor. Alle spillerne var klare for corner. Dommeren pekte mot mål, og først reagert AFSK - det var jo corner. Det var helt til alle forstod at han hadde blåst straffe. Helt feil. Joakim Berg og AFSK takket og bukket og satte inn 1-0 etter tre minutter.

Ingen kontakt når Smolec skyter. Ingen filming, men heller ingen straffe. (Foto: Espen Bråthen )
AFSK hadde god kontroll i den første omgangen. De trillet ball, mens Blaker kjempet hardt for å henge med. Begge lag ble litt for opphengt i dommeren, og det ødela mye for spiller.

Det skapes noen halvsjanser, med en lobb i tverrliggeren av Berg som den beste. Han er god på dette nivået Berg. Med litt mer trening kommer han til å herje i 5. divisjon. Det blåses for pause. Ingen stor kamp på Aursmoen. AFSK prøver å trille litt ball, men klarer ikke. Blaker slår langt på Martila og Karlsson.

Blaker bedre i 2. omgang

Etter å ha fått igjen litt av varmen i pausen, kom lagene litt for raskt på banen. Fredrik Larsen må ha gitt Blaker-guttene en god pauseprat. De er enda mer aggresive, og de begynner å skape noen sjanser. Det må sies at Christian "Kula" Sørevik var sliten og måtte bytte for AFSK. Han er viktig med sine gode pasninger. Den første store får midtstopper Fredrik Kristiansen. Alene på seks meter skyter han utenfor. Deretter fyrer Hoel fra over 20 meter. Kun en god Thomas Aastad i AFSKs mål stod i veien for den. Like etter stusser Mathis Karlsson en corner like utenfor. Blaker nærmer seg, og man veit at Blaker aldri gir seg. Og Karlsson skulle bli sentral.

Så får AFSK store rom på et offensivt Blaker-lag. Både Smolec, Ekeberg og ikke minst Berg burde avgjort kampen med en andre scoring for AFSK.

Tre minutter før slutt slår Eirik Hoel en god ball på motsatt til Pål Thoreid. Backen, som avgjorde mot Sørumsand forrige helg, la inn foran mål. Der stupte Mathias Karlsson inn og satte inn utligningen. Til stor jubel for bortelaget. Dermed står de med fire poeng, borte, mot naboene Sørumsand og AFSK.

- Denne kampen skulle vi ha avgjort tidlige. Det er så skuffende. Det er greit at Blaker får med seg ett poeng til slutt, når vi ikke klarer å score på sjansene, sier AFSKs trener Bjørn Ivar Bergerud.

AFSKs beste var Joakim Berg og Simen Kristiansen. For Blaker var Mathias Karlsson et uromoment. Eirik Hoel tok også godt tak utover i andre omgang.

I 4. divisjon vant AHFK 6-2 over Eidsvold Turn 2. Tre mål av Lars-Eirik Svardahl. Åkrene vant 3-1 over Skedsmo 2. I 3. dividjon vant GJerdrum 4-3 over Ottestad. Ull/Kisa 2 vant 2-1 over Konsvinger 2.