lørdag 11. april 2015

Heiberg senket tappert Skjetten

Spillende trener Ørjan Heiberg ble den store helten for Fu/Vo i første seriekamp mot Skjetten. Grønntrøyene hadde fortjent bedre denne herlige lørdagen.
Ørjan Heiberg (nr 9) scorer seiersmålet. Ballen ser du til høyre for dommeren. (Foto: Espen Bråthen)
Forventningene foran årets 3. divisjon har nesten aldri vært større. Åtte lokale lag i samme divisjon er helt perfekt. For noen uker siden spilte Fu/Vo mot Skjetten i første kvalikkrunde til cupen. Fu/Vo vant den kampen, mye på grunn av tre røde kort for Skjetten. Verken Andreas Bjerkestrand, Andreas Eriksen eller Marius Edvardsen kunne være med i dagens kamp på grunn av utvisningene. Martin Wiker måtte inn med tre nye, og med noen skader så var det en tynn stall i dag.

Det så ikke ut som at det spilte noen stor rolle. Førstelleveren var god, og Skjetten hang godt med Fu/Vo. De var til og med bedre i store deler av kampen. Anført av en spillesugen Andreas Castilla styrte de mye av spillet i førsteomgangen. Han variererte godt i pasningsspillet sitt fra sin dype midtbanerolle. Indreløperne Robin Daly og Robin Karlsen (kan ta med at Karlsen har Lillebekk i navnet sitt også. Sønn av Setskogs tidligere midtbanespiller Arild Lillebekk og Setskog store stjerne på damesiden Ranveig Karlsen på 80-tallet.) kom seg fint inn i mellomrommet, og Jørgen Slorafoss var alltid ledig.

Heiberg scoret

Hjemmelaget kom ikke til mange sjanser, men de hadde antydninger til noen gode angrep. Savnet av Andreas Eriksen var stort, selv om Sigmund Aasmundstad jobbet hardt på topp. I motsatt ende lå Fu/Vos storscorer Kim Brenna og luktet på offside-linja så Henrik Nordnes og Emil Eian måtte være på hugget.  Brenna kom til noen halvsjanser, men han skulle selvfølgelig være med på å avgjøre kampen. Avgjørelsen kom allerede etter 37 minutter. For en gang skyld kom Brenna seg tålig fri fra Nordnes, men midtstopperen fikk revet han ned. Gult kort og frispark til Fu/Vo. Frisparket ble slått inn, og på lengste ble den dyttet tilbake inn i feltet. Der kom Heiberg susende, og han taklet ballen i motsatt hjørne for keeper. Jubelen var stor blant bortelagets spillere. De hadde ikke fortjent denne ledelsen, men samma det - mål er mål.

Det ble pause, og det var en omgang Skjetten skal være mest fornøyd med, til tross for at de lå under. Fu/Vos keeper Andre Thomsen og midtstopper Petter Severeide var bortelagets beste, og de holdt Skjetten borte fra de store sjansene.

I andre omgang kom Fu/Vo bedre med. De presset mer samlet som et lag, og Skjetten kom ikke like enkelt til det gode pasningspillet. Det de derimot gjorde var å komme til bedre sjanser. Alexander Lino brukte det gode venstrebeint sitt et par ganger, og en av skuddene ble veldig farlig. Thomsen reddet den også. Det skal sies at Lino varierte veldig i dag. Alt fra å være helt suverent til veldig svak.

Det tente litt til utover i andreomgangen, og Petter Linstad skal være glad at han fikk være på banen i 90 minutter. Det kunne blitt to gule kort. Flere spillere tråkket til å duellene, og det var stas for publikum å være på kamp i denne perioden - selve spillet varmet vel aldri - men litt temperatur er alltid moro.

Skjetten klarte aldri å legge press på Fu/Vo, og kampen ebbet ut med borteseier.

- Ja, vi viser hva som bor i oss, og hvem siden av tabellen vi skal være på i år. Men det vil si at i dag er vi ikke gode nok foran Fu/Vos mål, sier Skjettens trener Martin Wiker og fortsetter: - Vi spiller dem veldig lave til tider, stort tempo i kula, og skaper en god del sjanser.

Fu/Vos trener Eivind Emblemsvåg sa dette til Romerikes Blad etter kampen:

- Det ble en litt rotete kamp fra vår side. Skjetten hadde ballen mest, dog uten å skape noe voldsomt med målsjanser. Uansett veldig deilig og viktig med seier i serieåpningen.

Skedsmo slo Grue oppskriftmessig 3-0 etter scoringer av Christian Bjerkenes, Kristoffer Langerud og Sebastian Lobmann. Hauerseter slo Rælingen 3-1. Willy Zamble, Filip Hovland og Jo Kruger scoret for hjemmelaget. Adrian Tjernsli scoret for Rælingen. Skårer tapte 0-1 borte mot Hasle-Løren.