tirsdag 7. april 2015

Tabelltips 4. divisjon - Fet

Det ble dessverre nedrykk for Fet i fjor. Den sterke trøndelagsavdelingen er ikke lett. Fet har beholdt de fleste spillerne, og de er dermed min favoritt til å vinne 4. divisjon. 1. plass altså.

Kan Lasse Bergan Foss og Fet reise igjen denne sesongen? (Foto: Espen Bråthen )
Nannestad tippes på 14. plass
Kløfta tippes på 5. plass
Eidsvold Turn 2 tippes på 12. plass
Skedsmo 2 tippes på 10. plass
Fu/Vo 2 tippes på 13. plass
Årnes tippes på 7. plass
Gjelleråsen tippes på 6. plass
Lørenskog 2 tippes på 4. plass

Rømskog tippes på 9. plass
AHFK tippes på 3. plass

Fet åpnet med seier mot Rørvik, og mange av oss hadde trua på at Fet kunne karre seg til en plass. Det gikk dessverre ikke. De gikk på noen skikkelige blemmer, men de slo også for eksempel sterke Steinkjer på hjemmebane med 2-1. Utofrdringen til Fet var forsvarsspillet. De spilte med litt for lite kynisme og ble straffet veldig på grunn av det. De slapp inn hele 89 mål, noe som var mest i avdelingen.

Det laget de har i år er mye bedre enn det laget de rykket opp med i 2013. Spesielt Erik Torud blir en lei nøtt å knekke denne sesongen for forsvarsspillerne i 4. divisjon. Han er rask, sterk og har et godt vesntrebein. Akkurat som spissen Christoffer Blix. Etter en tung sesong i fjor er han klar for en god sesong i år. Jeg intervjuet han for Indre Akershus Blad til en forhåndssak og han er klar som et egg. Målet er å bli toppscorer.

Søgård og Sanderlien

En av divisjonens beste spillere er også på Fet. Den tidligere LSK-sliteren Espen Søgård regjerer fortsatt med sin intensitet i spillet. Vi får håpe han får blitt med så mye som mulig denne sesongen. Det må han hvis Fet skal opp. En annen type jeg liker godt er Frode Sanderlien. Herlig teknikk, god med begge bein og spilleforståelse.

Det er som bakover det er utfordringer for Fet. I treningskampene har de ofte spilt med tre bak. Da med Håkon Lundberg, Atle Søgård og Kjetil M. Bråthen. Lasse Bergan Foss har blitt brukt som spiss. Jeg er spent på om det kommer til å fungere. De er vanskelig å spille 3-5-2 for lag i lavere divisjoner på grunn av mangel på løpskapasitet.

Jeg gleder meg til å se Marius Tolsciner fremover. Unggutten er en spennende spiller.

Nordicbet har Fet som favoritter, og man får 2 i odds derfra. Jeg setter nok en en lapp eller to på det - mest for moro skyld.

Første seriekamper er snart (tirsdag 7. april) mot Kløfta. Den kampen skal jeg dekke for Indre og meg selv. Vi sees der i kveld.

Spillerstall:

Keepere: Mathias Hoftvedt, Glenn Mærli
Forsvarsspillere: Lasse Bergan Foss, Kjetil Moren Bråthen, Marius K Karlsen, Mats Jarnbjo, Atle Søgård, Anders Presterud (Ny)
Midtbanespillere: Espen Søgård, Øystein Rygg, Frode Sanderlien, Martin Mathisen, Marius Tocsiner, Eirik Barlaug, Håkon Lundberg, Birgir Jonsson
Angrepsspillere: Christoffer Blix, Sjur Strandbakken (Ny), Stian Sæther (Ny), Erik Torud, Marius Søgård

Coach: Atle Søgård, Kjetil Moren Bråthen
              
Støtteapparat: Egil Søgård, Kjell Bråthen, Geir Musum, Børje Ringsby, Bård Pedersen, Kenneth Ringsby

Resultat i treningskamper:

LSK jr 0-1, Kisa 2 3-2, Askim 1-3, AFSK 8-0, Skjetten 1-2, Lørenskog 2 4-1

Målsetting for årets sesong:

Vi går på banen for å vinne hver kamp.

Budsjett (seniorfotball 2015):

200.000

Hvem rykker opp:

Aurskog-Høland og Åkrene

Hvem rykker ned (de tre nederste lagene):

Ingen formening. Det blir ikke oss.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar