lørdag 8. august 2015

Fu/Vo tok tre poeng mot Skedsmo

Kampen om å bli beste lag fra Romerike i 3. divisjon fortsetter. Skedsmo tok i mot Fu/Vo, og bortelaget takket for sist og vant til slutt 2-1.
FU/Vo fikk sin revansje mot Skedsmo i 2-1-seieren (Foto: Espen Bråthen ).

I vårens kamp, i årets første gresskamp på Opakermoen, storspilte Skedsmo og vant 4-1 etter storspill av Sebastian Lobmann og Mergim Shurdhiqi. De to spillerne er virkelig nede i en bølgedal nå, og Skedsmo sliter med å omsette sjanser til mål.

Skedsmo har et meget godt grunnspill, og de triller mye ball slik at motstanderne må løpe litt ekstra. I de siste kampene har det derimot gått trått for hvittrøyene. Mine tanker om dette er at de er veldig stillestående, pluss at de ikke har samme trøkk foran mål. Indreløperne Kenneth Jacobsen og Farid Rahim kommer ikke høyt nok i banen og de klarer ikke å støtte opp om trioen på topp. Det er synd fordi Skedsmo kommer til mange innlegg. Didrik Mostue hadde vel scoret fem mål i denne kampen. I tillegg er backen altfor lite villige til å komme med fremover. Når en av de gikk fremover i dag ble det scoring. Mer om det senere.

Annonse:

Shurdhiqi ute av form

Som nevnt virker det som at Shurdhiqi har mistet formen sin fra i vår. Selvtilliten er ikke den samme, og sjanser han scoret på i vår scorer han ikke på nå. Humøret er også ikke bra, og jeg har sett en god del kjefting på både medspillere, dommere og egne ledere. Når han er i draget er han en strålende spiss, og han må våkne hvis Skedsmo skal komme på 2. plass i år.

Nå er det ikke bare Shurdhiqi sin feil. Misforstå meg rett her altså. Det virker som at hele laget er uten selvtillit. De triller mye ball, men det går for sakte og de trøkker ikke godt nok etter med spillere.

For Fu/Vo så kom ikke de til Skedsmo for å spille underholdende fotball. De gjorde det de er best på - ligge lavt og kompakt og kontre med mange mann. De er veldig flinke til å fylle på med spillere når de kontrer. De gjør det helhjerta. Noe 1-0-scoring til Fu/Vo er et bevis på. Høyreback Håkon Bråthen tok sats og ble med fremover. Kim Brenna la igjen innlegget til Bråthen som plasserte ballen utagbart forbi Skedsmos keeper, Martin Bjørkeng. Bråthen sitt løp skapte overtall for Fu/Vo, og verken Fredrik Klemp eller Henrik Tømte kom tett nok på Bråthen. Målet kom like før pause, og ga Fu/Vo mer selvtillit.

I pausen ble det en god prat med min gamle gymlærer på videregående, Ole Kristian Bjerkenes. Han er fotballidiot som meg, så vi hadde mye å snakke om. Vi var enige om at sønnen, Christian, var blant de beste på Skedsmo i denne kampen.

Mye bakrom til Brenna
2. omgangen var mye lik den første. Skedsmo hadde mye ball, og Fu/Vo kontret godt. Skedsmo måtte høyere i banen, og da ble det mye bakrom til Brenna og Fu/Vo. 2-0-scoringen kom akkurat slik. Brenna løp igjennom og alene med keeper scoret han sikkert.

Som på Bruvollen var det heftig ordbruk blant spillere og ledere. Skedsmo Kenneth Jacobsen ba en av sine ledere om å holde kjeft, og han fikk det i retur av lederen også. Jeg minner på om at det er mange unge på slike kamper, så det burde man holde seg for gode til. Det er lov å bli skuffa, men det får da være måte på av oppførsel.

Skedsmo fikk sin redusering med nevnte Bjerkenes. Venstreback Arber Krasniqi, som kom inn ved pause, gikk på et godt løp. Innlegget var veldig bra, og Bjerkenes kunne sette ballen i åpent mål. Perfekt angrepsspill av Skedsmo.

Christian Bjerkenes setter her inn reduseringen for Skedsmo (Foto: Espen Bråthen ).
Ampert på slutten
Det ble ampert på slutten fordi at Skedsmo fikk en stor sjanse på overtid. FU/Vos Petter Severeide fikk en smell i ryggen, men Skedsmo spilte ikke ut ballen. Med Severeide liggende nede ved sekstenmeteren slo de en lang ball. Lobmann fikk en gedigen sjanse til å utligne, men han skaut over. I duellene i den situasjonen gikk både Severeide og Shurdhiqi ned med skader, og det var meget hissig en periode. Herlig lokalfotball-engasjement på slutten. Moro!

- Skedsmo er gode med ball, men vi holdt de godt unna. Vi kom ikke hit for å underholdende, men for å ta poeng og det klarte vi, sier Fu/Vos trener, Eivind Emblemsvåg, til Lokalfotballen etter kampen.

Vi tok en god prat etter kampen, og jeg takker veldig for rosen jeg fikk fra han om bloggen. Det varmer et fotballhjerte.

Fu/Vo passerte dermed Skedsmo på tabellen, og de er heholdsvis på fjerde- og femteplass. Hauerseter, som vant 4-2 mot Grue i dag, ligger på andreplass. Hauerseter hadde ikke med Zamble i dag.