tirsdag 11. august 2015

Klarer Rømskog NM-kvalikk?

Kan lille Rømskog klare kvalikk til NM (cupen)? De er etter dagens 8-2-seier over Nannestad sju poeng foran Fjellhamar. Topp 4 får i utgangspunktet plass i NM.
André Sandby jubler for scoring. Blir det NM-kvalikken på skauingene nå? (Foto: Espen Bråthen)
Det er et stort eventyr det som skjer på Rømskog. Den lille bygda med 672 innbyggere har aldri vært høyere opp i seriesystemet, og aldri vært bedre plassert heller å seint i sesongen. De ligger på 5. plass i serien, men både Lørenskog 2 og Fu/Vo 2 kan ikke kvalifisere seg til NM-kvalikk, dermed er de på 3. plass i "NM-tabellen".

Cup på skauen

Nå skal det sies at laget er et samarbeid med Setskog, som har 852 innbyggere. De valgte foran årets sesong å fjerne +'en bak Rømskog, slik at de nettopp kan få plass i NM. Samarbeidslag kan ikke delta i NM, eller rykke opp til 3. divisjon. Det virker som at det var et lurt valg, selv om jeg veit at noen har reagert på dette. De skeptikerne kan nå legge det bak seg.

- Det tenker jeg ette på. Je har sagt, som ifjor, at vi må ha 30 poeng for å være på trygg plass. Når vi er der, så får vi se hvor mange poeng vi får, sier Øystein Heggedal i Rømskog/Setskog. Og han utdyper: - Vi har skader, Marius mest trolig ute resten av sesong, og vi er sårbare for flere skader. Deretter er det elgjakt, og da forsvinner 3-4 mann.

Hva hvis dere klarer dette?
-  Kommer vi på kvalikkplass, og får mulighet, så er det en stor prestasjon og en super bonus for gutta. Det er alltid moro å vinne fotballkamper. Det er noe vi kaller glede, avslutter Heggedal.

Tenk hvor utrolig moro det hadde vært med NM-fotball på skauen! Og slik som de spilte i kveld så behøver de snart ikke å se seg tilbake.

For på Rømskogbanen feide de over Nannestad. Et svakt og trist Nannestad. Jeg har vel aldri sett et svakere 4. divisjonslag. Det var et ungt, og tungt, lag som møtte opp på Rømskog. De yppet seg derimot litt de første fem minuttene, men etter det var det cirka 80 minutter med Rømskog/Setskog-press.

Det første målet satte midtstopper og kaptein, Olaf Kind, inn etter godt forarbeid av Jøran Sandby, etter sju minutter. De kjørte over Nannestad, og de burde scoret flere mål. Spesielt Jøran Sandby burde scoret, men spissen tenker litt for mye i avslutningsøyeblikket om dagen. Det skulle derimot løsne for Jøran til slutt i kveld.

2-0 setter banens beste, Viktor Nilsen, inn på en heading etter en corner fra André Sandby. Dagens peneste mål satte Sandby inn selv. Etter 35 minutter banket han inn et frispark med høyra. Like før pause setter Viktor Nilsen inn det fjerde målet etter vakkert spill.

Endelig, Jøran Sandby
Den andre omgangen er et eneste stort hjemmelags-angrep. Det løsnet også for Jøran Sandby. Like etter avspark ble han spilt alene med keeper. Han klinket til og ballen føyk inn i nærmeste hjørne. Det var deilig for spissen - det kunne alle se. Nannestad scoret også, eller det vil si at Håkon Berger bokset ballen i eget mål etter en corner.

Så rant målene inn. Vegard Gjelsnesvangen satte inn 6-1. Her mistet Øyvind Sægrov 50kr på grunn av et veddemål med Vegard før kampen. Det er gode penger å gi bort til et talent. Det sjuende satte André Sandby inn på straffe, før Gjelsnesvangen var frempå igjen. Det siste målet i kampen dunket Adrian Hagen inn for Nannestad. Det ble altså 8-2 til Rømskog/Setskog.

Vegard Gjelsnesvangen scorer her sitt første mot Nannestad (Foto: Espen Bråthen )
Mye godt spill av hjemmelaget er vel konklusjonen, selv om bortelaget var svake. En ting jeg stusser over er at 16-åringen Simen Aaserud ikke får prøve seg tidligere. Gutten fikk bare fem minutter. Denne kampen hadde vært perfekt for å gi spissen mange minutter for å utvikle seg.

Et skår i gleden er at midtbanesjef og kaptein, Marius Heggedal, er ute i lang tid. Han har problemer med sitt opererte kne.

- Jeg rekker nok ikke AHFK-kampen. Det er bittert, men sånn er det, sier Heggedal.

Fet vant

På Fedrelandet vant Fet 2-0 over Gjelleråsen. Mats Jarnbjo og Kristian Lundberg scoret målene. Neste runde er det toppoppgjør mellom Lørenskog 2 og Fet. Kampen spilles på lørdag kl. 14:00 - alle på kamp!