mandag 17. august 2015

Østengen senket Åkrene

Det tok lang tid før det løsnet for Aurskog-Høland. Et godt kjempende Åkrene holdt unna, men til slutt kom scoringene. Bortelaget vant 5-0 etter tre scoringer av Lars-Petter Østengen.
Lars-Petter Østengen senket Åkrene med tre mål i 5-0-seieren (Foto: Espen Bråthen ).

Det ble til slutt en enkel reise for Aurskog-Høland i 5-0-seieren, men det skulle gå en times spill før det løsnet. Åkrene hang godt med i det lange gresset. De var rutinerte med ball, og flinke til å drøye tiden hver gang de hadde muligheten. Skal de henge med så var det en forutsetning, selv om det er fryktelig kjedelig å se på.

Bortelaget hadde sine sjanser, og både Stian Skjeggenes og Vegard Aaserud skulle scoret. Åkrene hadde fint lite fremover, men en god kontring burde tatt bedre vare på. Thomas Kopperud ble til slutt jaget opp og det ble en corner. Innimellom sjansene fikk også Østengen og Ørjan Onarheim tilsnakk etter litt grums. Det ble flere tilsnakk til Onarheim, og til slutt bikket det over for han i 2. omgang.

Svardahl og Østengen tok tak
Trener Arne Henrik Vestreng hadde nok en alvorsprat i pause med laget sitt. De var svake mot Eidsvold Turn, og nå igjen. De flyttet Lars-Eirik Svardahl opp fra sin sentrale plass til sin vante spissplass. Slitne Åkrene.spillere fikk ikke tak i han. Etter 62 minutter drar han av tre mann før han plasserer ballen i lengste hjørne. Bortelaget jublet høyt. Den var viktig for de.

Etter dette rant målene inn. 2-0 til AHFK kom etter strålende spill av Østengen og Svardahl. Førstnevnte satte inn den gode pasningen fra Svardahl. I det 73. minutt får bortelaget straffe. Onarheim løper ned Ola Vestreng, og gode Rune Løbersli dømmer straffe. Det klikker i vinkel for Onarheim, og det er litt merkelig at Løbersli ikke viser han ut.

- Straffen var soleklar. Han løper ned Aurskog-Hølands spiller, sier Løbersli til meg etter kampen.

Østengen dundret inn straffen i nettaket, mens Simen Bakke satset ned. Østengen fullførte sitt hat-trick  ti minutter før slutt. Med fire mann i ryggen fikk han vendt og smalt ballen i mål. Stor prestasjon. Det var Østengen 18. mål, og er en foran Svardahl nå. Fets Christoffer Blix leder med 19 mål.
Lars-Petter Østengen setter her inn sitt hat-trick (Foto: Espen Bråthen )
Kampens siste kom etter at 15-åringen Marius Kolstad dro seg forbi to mann og han skøyt i lengste. Bakke reddet, men Bård Kolstad var først på returen. Åkrene skapte to store sjanser på slutten, men fikk ikke ballen i mål. 5-0 til Aurskog-Høland.

Marius Kolstad, 15 år, hadde friskt og godt innhopp mot Åkrene (Foto: Espen Bråthen )

Herlig fotballmandag

Det har vært masse moro på hele Romerike i kveld. Vi begynner i 3. divisjon. Kveldens sterkeste ellever stilte Strømmen 2 med mot Skedsmo. Likevel klarte bortelaget 2-2 etter å ha ledet to ganger. Nicklas Amundsen og Christian Bjerkenes scoret for Skedsmo 2. Skjetten feide over Kongsvinger 2. Jørgen Slorafoss, Andreas Eriksen, Henrik Nordnes og Robin Karlsen scoret målene. Ottestad slo Ull/Kisa 2 2-1. Hauerseter banket Gjerdum med 4-0.

Verst var det for Rælingen. I den viktige kampen mot HamKam 2 ledet de 2-0, men HamKam snudde det og vant 3-2. Nå blir det nok tungt for de fremover.

I 4. divisjon fortsetter Eidsvold sin framfart. De vant greit 2-0 mot Fu/Vo. Magnus Iversen og Espen Berg Ottesen scoret målene. Eidsvold Turn 2 vant 5-3 over Gjelleråsen. Eiven Solberg og Fredrik Kristiansen scoret to mål hver for ET 2. Olaf Kind reddet Rømskog/Setskog på overtid mot Raumnes og Årnes. Han scoret lagets første, og reddet uavgjort på overtid i 2-2-kampen.

Nittedal så ut til å vinne borte mot Flisbyen, men Eivind Svalestad satte inn 2-2 på overtid. AFSK tok med seg et poeng like før full tid etter en Christian Sørevik-scoring i 3-3-kampen. Blaker feide over Løvenstad med 8-2.

I løpet av uken blir det fullt statistikk-kjør for 4. divisjon.

Takk for følget i kveld, og takk for all den gode hjelpen fra dere rundt i fotball-Romerike!