torsdag 10. mars 2016

Fu/Vo jublet til slutt, og vertene med historisk scoring

Det ble, som forventet, Fu/Vo som seiret i onsdagens cupkamp mot Rømskog på Bråtevangen. Hjemmelaget kjempet godt, men til slutt var det divisjonsforskjell.
Preben Finstad (nr 16) jubler etter 1-0-scoringen sammen med Petter Linstad (Foto: Espen Bråthen).
Foran kampen var Fu/Vo store favoritter, og mange regnet med mange baller i Rømskogs mål. Bråtevangen lå helt nydelig i flomlyset, og godt over 100 tilskuere var på plass for å se den historiske kampen for Rømskog/Setskog. Fu/Vos unge trener Ørjan Heiberg var smånervøs før sin første obligatoriske kamp med Fu/Vo.

Rømskog/Setskog hang godt med

Hjemmelaget startet også godt. De lå kompakt i 4-4-2 og stresset Fu/Vo i oppspillsfasen. Med Marius Heggedal og Jørgan Jovall Dahl i midtforsvaret hadde de styrke og trøkk i det defensive. De klarte å frustrere Fu/Vo ved å plukke oppspillspunktene.

Etter 14 minutter fikk Fu/Vo sin viktige scoring. Preben Finstad utnyttet litt rot bak i Rømskogs forsvar, og lobbet over Håkon Berger som var på halvdistanse. Denne scoringen endret mye av forutsetningene, og Fu/Vo ble tryggere med ball og fikk til mye bra spill. Rømskog fortsatte å kjempe og kjempe, og de skapte et par ålreite sjanser ved Jovall Dahl og at Fu/Vos keeper, Rønningen, mistet ballen et par ganger i farlig området.

Ti minutter før pause øker bortelaget ledelsen. Ole-Christian Moltzau løp seg fri på høyre, og han lobbet over Berger - som dessverre var på halvdistanse igjen.

I pausen ble det både kakao og melkerull, for å varme kropp og sjel.

Håkon Bråthen header inn 3-0 til Fu/Vo
Rømskog hang som sagt god med så lenge de orket. Fu/Vo fikk etterhvert flyt i spillet sitt. Ofte gikk Martin Skolbekken eller Petter Linstad ned som en ekstra stopper mellom Otto Dahl og Petter Sannerud. De flyttet backene høyt opp og skapte ofte 2-1-situasjoner på kantene. Rømskog fant ikke ut av hvordan de skulle presse, og hadde Fu/Vo virkelig giddet så kunne det blitt mange baklengs for Rømskog.

Et godt eksempel var 3-0-scoringen til Fu/Vo. Linstad trakk seg ned og fordelte ball. De skapte overtall med indreløper, back og kant på venstresiden sin. Innlegget fra Marius Nordby var strålende, og Håkon Bråthen headet inn innlegget mellom beina til keeper Berger. Fra back til back der altså. Nydelig.

4-0-scoringen til Fu/Vo kom etter et frispark fra Preben Finstad. Det skuddet skulle nok Berger ha tatt. Noe han var klar på rett etter scoringen.

Denne historiske kvelden fikk også et historisk mål. Simen Aaserud rundet 3-4 mann like utenfor seksten, og ble felt av Sannerud. Frisparket tok 16-åringen selv. Han klinket til og traff Robert Holmedal i ryggen. Rønningen i Fu/Vos mål var utspilt, og ballen trillet i mål. En fin avslutning for Rømskog/Setskog som klarte seg godt mot den store favoritten.

Robert Holmedahl scorer Rømskogs første mål i NM. Keeper Hans P. Rønningen er utspilt (Foto: Espen Bråthen)

Best på Rømskog var stopperparet, men også unge Aaserud viste i perioder hva han er god til. På Fu/Vo var det jevnt over bra på flere, men også noen under pari. De manglet meget gode Kim Brenna som sliter med en achilles-skade, men sies å bli klar til seriestart. De manglet også Petter Severeide pluss et par mann til som vil kjempe om en plass i startelleveren til seriestart.

Endelig er sesongen for alvor i gang. Det var veldig ålreit å se så mange på Bråtevangen en småkald onsdagskveld. Nå er det bare å glede seg til fortsettelsen.