lørdag 12. mars 2016

Skjetten satte 12 i sekken til Rælingen

Noen hadde et lite håp at Rælingen kunne utfordre Skjetten i første kvalikrunde til NM. Det skjedde ikke. Skjetten knuste Rælingen med 12-1.
Andreas Eriksen scorer her sitt første av fem mål mot Rælingen (Foto: Espen Bråthen)
Først og fremst skal Skjetten ha ros for mange fine scoringer og utrolig godt samarbeid med Andreas Eriksen og Robin Lindahl, men det Rælingen presterer ute på Skjetten stadion er flaut. Blåtrøyene kom til kampen uten flere av sine faste spillere - med skader og sykdom. De bestemmer seg likevel å trille ball i bakerste ledd, og med et Skjetten som presset høyt ble det flere pinlige tabber fra bortelaget side.

Det startet småbra av Rælingen. De klarte å vende spillet godt og utnyttet Skjetten smale spillestil med en diamant-formasjon på midten. Så begynte de personlig, og kollektive, feilene. Rælingens keeper Marcus Granhaug hadde en elendig kamp, og han ga bort 1-0-scoringen til Andreas Eriksen etter 25 minutter. En lang ball fanget han greit for så og miste ballen i beina til Eriksen. Da blir man straffet.

Granhaug mister ballen til Eriksen. Han runder keeper og ....

...scorer. Enkelt for Eriksen og Skjetten.

Minuttet etter har ikke Rælingen press på ballfører, og Marius Edvardsen slår Robin Lindahl gjennom, i et stort bakrom. Lindahl lobbe rover keeper og i mål.

Robin Lindahl lobber inn 2-0 til Skjetten (Foto: Espen Bråthen)
3-0 kommer ti minutter før pause. Eriksen slår et innlegg. En svak klarering av Rælingen-spiller lander i beina til Lindahl. Han takker for maten og dunker ballen i mål.Skjetten fortsetter å spille rundt Rælingen, og spissparet Eriksen/Lindahl er jaggu meg gode. De passer meget bra sammen.

Robin Daly fikk æren av å sette inn 4-0, etter nok en svær tabbe av Rælingen. Denne gang var det kaptein Martin Haugen som mistet ballen på vei fremover, og Daly løp gjennom og scoret alene med keeper. 5-0 kommer etter at Rælingen stopper, Monteiro, roter bort ballen, og Lindahl scorer enkelt alene med keeper. Det er greit nok at Rælingen kom med et svakt lag mot Skjetten, men total fraværelse av innsats og kynisme i spillet sitt. Når man veit at man er litt svekket så gjør man ting litt enklere. Fire av målene hadde ikke kommet hvis de hadde vært mer skjerpet.

Superduoen Eriksen og Lindahl
Målene renner inn for Skjetten

Etter pause blir det en mål-bonanza av grønntrøyene. De leker med Rælingen, og anført av Eriksen og Lindahl renner målene inn. Det endre til slutt med 12-1 etter fem scoringer hver av Eriksen og Lindahl. Nevnte Daly og Elias Standal scoret også.

Imponerende av Skjetten å holde trykket oppe i 93 minutter. De gjennomfører strålende, og dette var en solid opptur for Martin Wiker og hans gjeng. Best på banen var Andreas Eriksen, som ser ut som en million om dagen. Spissen må være bedre trent enn på lenge, og han blir en tøff nøtt for lagene i avdeling 2 i 3. divisjon. Like bak er raske Lindahl. Som nevnt tidligere - de to spissene passer sammen som hånd i hanske. Rælingens mål kom etter en corner av Yad Swar som skal ha vært en selvmål i følge Skjetten.

Rabona av Aaserud

På Høland stadion tok Aurskog-Høland 2 mot Blaker. Stallen til AHFK er god og bred, så de stilte et godt lag. Det fikk Blaker merke. Rødtrøyene startet derimot bra, og både Martin Nordseth og Pål Thoreid traff henholdsvis tverrligger og stolpe midtveis i første omgang. Bård Kolstad brant straffe før midtstopper Fredrik Sether banket inn 1-0 til hjemmelaget.

Jeg reiste i pausen, så fikk ikke sett 2. omgang, men rapportene sier at AHFK var gode i 2. omgang og vant fortjent 4-0. Steffen Krogstad og Vegard Aaserud 2 scoret målene. Den ene scoringen til Aaserud var en frekk rabona fra 16 meter.

For Skedsmo fortsetter Didrik Mostue sin scoringsform. Det ble fire scoringer i 5-2-seieren over Holmen. Sterkt av hvittrøyene. Eidsvold mot Gjelleråsen ble avlyst fordi GIF ikke kunne stille lag. Akkurat nå (17:26) leder Flisbyen 5-1 over Glassverket.

Ny herlig lørdag med fotball. Jeg håper mange av dere va rute i solskinnet og så på kamp. På onsdag er det nye muligheter. Det er tre kamper i førstekvalikrunde til NM - Skedsmo-Fet, Aurskog-Høland-Raumnes & Årnes og Hauerseter-Gjerdrum.