torsdag 14. mai 2015

Hvem stiller Aurskog-Høland 2 med mot AFSK?

I fjor var det spørsmålet enkelt. Nå er 4. divisjon blitt til bedriftsfotball etter Forbundstingets endringer i breddereglementet, og det kan AHFK utnytte i lokaloppgjøret mot Aurskog-Finstadbru.
Får vi se Lars-Petter Østengen mot AFSK? (Foto: Espen Bråthen)
I oktober 2014 foretok forbundsstyret en del justeringer i «Breddereglementet» som ble vedtatt første gang på forbundstinget i mars 2014.

Oppdatert: Etter innspill fra Dag Værvågen har jeg rettet opp i saken og lagt til teksten over.

En av årets svakeste regelendringer i breddereglementet er at 4. divisjonslagene nå kan bytte inn sju spillere, og de kan bytte 100 ganger hvis man ønsker det. Snakk om å sette fotballen tilbake i tid. For å gi et eksempel: I forrige kamp mot Rømskog i 4. divisjon kunne AHFK spilt med samme ellever hele kampen. Stryker man de sju innbytterne kunne man da brukt de sju, pluss fem spillere som startet kampen mot Rømskog mot AFSK. Altså kunne hele 12 mann vært involvert.

Noen som mener dette henger på greip? Ja ja, noen diskuterer at det er fint for da kan man slenge inn en unggutt eller to. I en av tidenes tøffeste 4. divisjoner, og jeg har vel til gode å se at noen bytter inn for utviklingens skyld. Det handler om å vinne – enkelt og greit.

Fair play?

Jeg har også sett, og hørt, i noen kamper at lag utnytter seg av regelen. Jeg så at Årnes byttet masse på slutten av kampen mot Rømskog for å stykke opp spillet til et jagende bortelag – ikke på grunn av spillerutvikling. I forrige serierunde byttet Åkrene Andreas Kjelsås inn og ut etter hvert eneste farlige innkast de hadde mot Eidsvold Turn 2.

Så snakker noen om fair play. Fair play skal trumfe alle regler syns jeg, men når kretsen og NFF klarer å rote så til de grader til, så ser man at de lagene nevnt over faktisk bare holder seg til regelen. Det stykker opp spillet, og det gir fint lite utvikling. Og så kan man diskutere seg grønn om man faktisk skal ha større respekt for motstanderen og slik vi alltid har vært vant til med den forrige gode regelen.

Derfor er jeg spent på hva Aurskog-Høland 2 kommer med på mandag. Det er tross alt lokaloppgjør mot den største rivalen, og det er viktig for klubben å holde rekruttlaget sitt i 5. divisjon. Det er stor forskjell på 5. divisjon og 6. divisjon. Vil vi se Martin Vestreng? Lars-Eirik Svardahl. Lars-Petter Østengen?

Hva tror du?


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar