fredag 8. mai 2015

Rømskog tar imot Aurskog-Høland 11. mai

På mandag spilles årets viktigste lokaloppgjør. Rømskog tar imot Aurskog-Høland til dyst på Rømskogbanen.
Ørjan Malnes (Rømskog) og Henrik Jensen møtes igjen på Rømskogbanen 11. mai. (Foto: Espen Bråthen )
Kl. 19:00 blåser Peder Nergaard kampen i gang. Han dømte også fjorårets kamp på Rømskog. La oss først gå litt tilbake i historien.

Tidenes første kamp mellom disse lagene gikk på våren i fjor. Rømskog har tidligere møtt Bjørkelangen i 5. divisjon, men de har aldri vært så høyt oppe som da de rykket opp til 4. divisjon i 2013. Kampen på Høland stadion ble en maktdemonstrasjon av hvittrøyene fra Høland og Bjørkelangen. De klinte til fra start, og de vant til slutt med 8-2. Utover i sesongen var Rømskog den store overraskelsen. De lå foran AHFK i lengre tider, men på høsten tok Aurskog-Høland over de å være best i bygda. Begge lagene hadde feid over AFSK, som måtte ta veien ned til 5. divisjon. Det er litt synd fordi det er ekstra gøy med lokaloppgjør. På en regntung, eller rettere sagt alt for blaut bane, ble det på forhånd forventet mye hardt spill.
Her ble også Aurskog-Høland til slutt for sterke for skauingene. De tok derimot ledelsen, men de klarte ikke å stå imot bortelaget. AHFK vant 5-1.Begge lag er forsterket

Til sutt endte Rømskog på 7. plass og AHFK på 5. plass. Foran årets sesong har begge lag forsterket. For Rømskog har de gode brødrene Håkon og Eirik Bergsjø kommet, sammen med rømsjingen Torbjørn Dahlum Nilsen. De har derimot mistet bjørkelangingen Christian Helbostad til nettopp AHFK. Han er dessverre skadet etter å ha fått armen revet (!) ut av ledd av en FU/Vo-spiller i forrige kamp. Vi ser nok ikke Helbostad før til høsten igjen. AHFK har i tillegg fått inn den gode keeperen Jonas Hemmingbye fra Strømmen og Joar Akselsen fra AFSK. I tillegg har begge lag latt både juniorer og guttespillere få slippe til i år.


Jeg vil komme tilbake med flere forhåndsaker i løpet av helga, pluss den obligatoriske børsen.

Sammen med Høland og Setskog Sparebank trekker bloggen ut et gavekort pålydende 500,- til den som tipper riktig resultat vinner et gavekort. Gavekortet blir trukket hvis det er flere med samme tips. Ditt tips må skrives i kommentarfeltet på bloggen med fullt navn.

9 kommentarer:

 1. 2-5 Sigrid Bjørnstad

  SvarSlett
 2. 1-4 Terje Lunaas

  SvarSlett
 3. 2-3 Henriette Hoel

  SvarSlett
 4. 2-2 Daniel A. Berg

  SvarSlett
 5. Kan jeg ha vunnet her? Mvh Daniel Alexander Berg

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Daniel, vi hadde konkurransen på Facebook også, og det var fem personer som tippet riktig. Sammen med Høland og Setskog Sparebank trekte vi ut en vinner som ble Tone Ringsbu. Du var med i den trekningen.

   Slett