tirsdag 19. mai 2015

Bommene holdt på å ødelegge for Aurskog-Høland

Det ble en gedigen sjansebonanza for Aurskog-Høland mot Kløfta. De bombarderte sebrastripene, og et strålende langskudd fra banens beste Vegard Aaserud senket bortelaget med 2-1.

Joar Akselsen header inn 1-0 til Aurskog-Høland (Foto: Espen Bråthen )
De nesten 100 tilskuerene fikk så vidt tatt plassen sin på tribunen før hjemmelaget hadde startet sjansebonanzaen. Spissparet Lars-Eirik Svardahl og Lars-Petter Østengen skapte gode sjanser uten å få uttelling. Martin Vestreng meldte seg på men han fikk heller ikke ballen i mål. Kløftas keeper, Fredrik Hauffen, var både god og heldig.

Halvveis i omgangen bombarderte AHFK Kløftas mål, og det måtte komme en scoring. Etter litt frem og tilbake etter en corner slår Martin Vestreng et godt frispark. Venstreback Joar Akselsen løp seg fri og headet inn ledermålet. En god prestasjon. Gutten jublet ekstra med knyttet neve etter den litt uheldige førsteomgangen mot AFSK i går.

Klaging på dommer

Kløfta tok seg litt sammen i perioden etter scoringen, og de hang tålig greit med. De gjorde seg en god del bjørntjenester og kjeftet veldig mye på den gode dommeren Fred Antonsen. Jeg forstår ikke at man gidder å klage på alt og alle. Til og med assistendommeren reagerte på spillernes oppførsel. Det må være kjedelig å spille fotball og kun klage. Jeg håper Kløfta skjerper inn dette fremover. Har de fokus på ballen og laget sitt så er Kløfta egentlig et godt fotballag.

På overtid fikk Kløfta et frispark på cirka 25 meter. Frem steg den gode stopperen Eivind Damstuen. Kapteinen klinte til og ballen føyk som en prosjektil opp i venstre kryss. Rune Hoftvedt, som var dønn solid, hadde ikke en liten mulighet heller til å ta ballen. 1-1 til pause, og det var mange skuffa AHFK-spillere som gikk inn til pause - selv etter godt spill de første 45.

Bommet på straffe

Andreomgangen fortsatt som den første. AHFK satte press på et litt nonchalant bortelag. Kløfta prøvde å spille seg ut langs bakken, men AHFK var gode i presset. Svardahl og Østengen fortsatte sjansesløseriet, og til og med Martin Vestreng brant et straffespark.

Da steppet AHFKs beste spiller denne kvelden frem. Vegard Aaserud vant ballen, som alltid i denne kampen. Tok 3-4 steg. Klinte til, og ballen suste i krøsset fra 25 meter. Den traff tverrliggeren og spratt opp og ned inn ei målet. For ei kule. Etter dette produserte hjemmelaget flere store sjanser, men de fikk ikke ballen i mål.

Det ble til slutt cirka 22-2 i målsjanser for AHFK mot Kløfta, men kun 2-1. Men, det holder og tre poeng er tre poeng. De er nå serieleder ett poeng foran Lørenskog 2. Poenget bak der kommer Fet, som har en kamp tilgode og kan ta ledelsen med seier i hengekampen mot Åkrene.

I kveld vant Fet 4-0 over Årnes etter scoringer av Espen Søgård, Martin Mathisen, Erik Torud og Håkon Lundberg.

- Vi har full kontroll. Spiller en helt godkjent kamp, men er ikke helt på maks i dag, sier trener Atle Søgård til Lokalfotballen.

Fu/Vo 2 vant 3-2 over Eidsvold Turn 2 etter scoringer av Preben Finstad 2 og Anders Kvalness. De ligger på fjerdeplass med samme poengsum som Fet, men dårligere målforskjell.