tirsdag 5. mai 2015

Tips foran 5. serierunde i 4. divisjon.

Den femte serierunden byr på toppgjør, topp mot bunn og lokaloppgjør.
Årnes tapte mot LFK 2, og Viktor Nilsen og Rømskog skal spille mot Skedsmo 2 den 5. serierunden. (Foto: Espen Bråthen)

Runden begynte på søndag med Årnes mot Lørenskog 2. Her vant bortelaget 2-1 etter scoringen av Walid Idrissi. Mats Hansen, som er tilbake fra suspensasjon, scoret for Årnes.

Tirsdagens kamper:

Aurskog-Høland – Fu/Vo 2

Hjemmelaget har ti poeng på fire kamper, og det er lenge siden de har startet så bra. I denne kampen er også Lars-Petter Østengen klar for å starte. Et minus er at veldig solide Eirik Haugen er ute brist i ribbeina. Ola Vestreng er også ute med brukket nese. De har noen småskader ellers også, så vi får se hvordan de starter. De dominerte mye av banespillet mot Fjellhamar, men var for svake foran mål.

Fu/Vo 2 har imponert oss alle. De har fire strake, men det må sies at de ikke har møtt topplagene ennå. Laget er ungt og entusiastisk, og de har vært både dyktige og heldige. Trener Heiberg har vel til denne kampen ikke sitt beste lag, men flere som har spilt 3. divisjon også. Det er en jevn og god stall oppe på Oppakermoen nå. I kveld skal AHFK holde øyne på Preben Finstad. Rask og godt venstrebein - det er noen av de i årets 4. divisjon.

Mitt tips: 3-1. Svardahl, Østengen og Skjæggenes. P. Finstad for Fu/VO.

Skedsmo 2 – Rømskog/Setskog

Skedsmo 2 kommer med så og si likt lag som sist, og det gjør faktisk Rømskog også. Får Skedsmo 2 fart på ballen og holder trykket oppe kan de overraske i kveld. For Rømskog kommer Ørjan Malnes inn for Eirik Bergsjø. De var gode i perioder mot Eidsvold, og burde vel dra i land tre poeng her. Jøran Sandby er nok klar for flere scoringer.

Mitt tips: 2-3. Egbele og Hagen. Sandby 2 og Malnes.

Gjelleråsen – Fjellhamar

Nå nærmer Gjelleråsen seg fullt lag. Det er vel bare en syk Pande og skader på Thomas Norman og spillende trener Robin Ødegård. I kveld er også den gode spissen Fredrik Larsen tilbake for grønntrøyene. Han prøvde seg i LSK interkrets, men trivdes bedre i GIF.

For Fjellhamar ser det bedre ut også. De klarte nesten tre poeng mot Aurskog-Høland, men glapp på overtid da Østengen stakk seg frem. De har mistet Anders Eriksen til Fet.

Mitt tips: 4-2. Larsen 2, Sørensen og Bottolfs for GIF. Kvamme og Fjeldberg for FFK.

Fet- Nannestad

Nevnte Anders Eriksen går rett i startelleveren, som spissmakker til Christoffer Blix. Mats Jarnbjo får også sin første start. To gode spillere det der. Bergan Foss og Torud er ute. Fet ångar på som rakkern i 4. divisjon. Dette kommer til å bli en rein overkjøring fra start til mål.

Uheldige Nannestad får nok mange i baken i kveld også. Stallen holder ikke nivået til topplagene, og dermed blir det noen tunge kamper nå.

Mitt tips: 6-1. Blix 3, Eriksen, E. Søgård, Rygg og Mathisen. Ghohari for Nannestad.

Mandag:

Eidsvold IF – Kløfta

Dette er et slags lokaloppgjør på Øvre Romerike. Begge lag er forventet å ligge i toppen, men begge lag har ikke imponert i seriestarten. Hjemmelaget har hatt mange skader, men nå meldes det fra rødtrøyene at de fleste er på vei tilbake. Til denne kampen ser det ut som at det bare er Espen Berg Ottesen og Andreas Grimstad som står over. Trener Eirik Soltvedt har plassert seg selv på benken igjen. Spissparet Iversen/Jansen har til nå ikke levert, og med en gang Soltvedt kom innpå mot Rømskog ble de farlige.

Når man trodde at Kløfta var på gang tapte de hjemme mot Årnes i forrige runde. Nå er imidlertid kaptein Eivind Damstuen tilbake, og det blir bedre i de bakre rekker. Wazgel Saleh mangler for sebrastripene. Adam Olsen fortsetter å score mål, og Dennis Rognstad har vært god i de siste kampene.

Det blir nok et jevnt og tøft oppgjør på Eidsvold, men jeg tror hjemmelaget drar dette i land på rein revansjesugenhet(!).

Nordicbet gir 1,54 i odds på EIF-seier. Den syns jeg kan følges, selv etter den svake starten. Med Rødsrud på plass hever de seg mye.

Mitt tips: 3-1. Jansen 2 og Rødsrud. Olsen for Kløfta.

Eidsvold Turn 2 – Åkrene

Det er litt for tidlig å si «må inne denne kampen for å unngå nedrykksjaget», men en tre-poenger her er viktig for begge lagene. Ingen av lagene har lagt ut troppen ennå, så jeg venter litt med tipset.

Mitt tips: 1-0Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar