torsdag 25. juni 2015

Aurskog-Høland banket Fet 5-1

Det ble til slutt en enkel seier for den nye serielederen Aurskog-Høland. De vant hele 5-1 over nabo Fet.

Lars-Petter Østengen scoret to mål i 5-1-seieren (Foto: Espen Bråthen )
Alt lå til rette for et herlig toppoppgjør. Sola skein, men det vaket noen store stygge byger i nærheten. Kampen åpnet i forrykende tempo. Til tider gikk det utover finspillet, men det var som forventet. Lagene var tente til tusen før kamp. Dessverre ble kampen en attraksjon mindre da Christoffer Blix måtte gi seg på oppvarmingen. Det svekket Fet også, men hans, i utgangspunktet, spisspartner Erik Torud viste klasse i denne kampen.

Hemmingbye på godt og vondt

Den første sjansen fikk Frode Sanderlien, men en litt nervøs Jonas Hemmingbye fikk famlet den ut. Like etter headet AHFKs Eirik Haugen like utenfor. Stor sjanse. Så er det Sanderlien igjen som skyter. Hemmingbye famler, men Torud klarer ikke å sette returen. AHFK kontrer og Lars-Eirik Svardahl smeller til og treffer oversiden av tverrliggeren.

Jonas Hemmingbye skulle ta stor revansje i denne kampen. Etter 20 minutter løp Torud seg fri igjen, men skøyt like utenfor Hemmingbye. Minuttet senere løper han fra forsvaret igjen. Smeller til, men en fantastisk redning av Hemmingbye stopper Torud.

Det roer seg litt ned, før Martin Vestreng bestemmer seg for å smelle til. Eirik Haugen skyter først i tverrliggeren. Ballen går ut til Vestreng som skyter kontant i mål fra 25 meter. Herlig jubel etter scoringen. Noe ufortjent, men mål er mål.To minutter før pause smalt det to ganger. Først lemper Svardahl inn en ball i feltet. Den er Ola Vestreng først på og scorer. Sekunder senere spiller Svardahl til Østengen, som med en skuddfinte lurer Moren Bråthen til Fetsund, før han setter den i mål.

Den andre omgangen ble en formalitet. Lagene var tålig jevne. Fet reduserte ved Frode Sanderlien, før Østengen og Steffen Krogstad satte inn de to siste.

Best på banen var Vegard Aaserud som feide over Espen Søgård utover i kampen. Han fikk AHFK inn da de sleit litt i første omgangen. Erik Torud var Fets beste.

AHFK er nå serieleder, to poeng foran Fet.

Takk til de nesten 400 tilskuerne som tok seg tid til å støtte de lokale fotballheltene. Det var imponerende.

Det kommer et dypdykk om kampen i morgen. Nå skal jeg plukke bilder og summe meg litt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar