onsdag 24. juni 2015

Blir det en toppscorerduell?

En viktig kamp i kampen mellom Aurskog-Høland og Fet blir toppscorerduellen mellom Lars-Eirik Svardahl og Christoffer Blix. Men blir det en duell?

Les også:
Spillerbørs foran kampen
Trenerduellen

Christoffer Blix er toppscorer med 17 mål, en scoring foran Svardahl. Blix har scoret sju mål i første omgang og ti etter pause. Svardahl har åtte av hver. Blix har ni mål hjemme og åtte borte. Svardahl har seks mål hjemme og ti mål på bortebane.

Det er gammel (alt er relativt) mot ung, høyra mot venstra, hvit mot blå. Det er flere forskjeller på de to spissene enn likheter - foruten en stor appetitt for mål.

Toppscorere i 2013
Unge Blix er lynrask på de første meterne og venstrefoten er strålende. Han er også ofte til rett plass på rett tid. "Gamle" Svardahl er en strålende teknikker og meget rask, og han er bedre til å score mål på egen hånd. De spilte mot hverandre i 2013, og faktisk så ble de to toppscorere med 24 mål hver.


- Jeg er veldig fornøyd med sesongen hittil. Vi har vært effektive fremover og holdt det ganske tett bakover. Det blir en ordentlig kamp om de siste tre poengene før ferien, men vi skal gjøre alt for at de blir med hjem til Fedrelandet, sier Blix, og svarer kjapt på hvorfor de vinner: - Vi vinner fordi vi rett og slett er bedre, sier han, men han er imponert av både AHFK og Svardahl.

- Er en stund siden jeg har spilt mot dem, så kjenner de ikke altfor godt, men de er et godt lag og er i flyten. Og Svardahl er en viktig og effektiv angrepsspiller for AHFK.

Spiller Blix?
Blix ble skadet mot Rømskog i forrige kamp, og det er faktisk ikke sikkert at han spiller mot AHFK.

- Er litt usikker på om jeg blir klar, men håper jo selvfølgelig å kunne spille på torsdagen, avslutter Blix

For hjemmelaget er Svardahl klar til dyst. Han mistet mye av sesongen i fjor på grunn av kneskade, men nå bøtter han inn mål.

- Jeg er meget godt fornøyd med årets sesong. Laget har fremstått solid og samlet. En hvit enhet som står frem opp for hverandre, sier Lars-Eirik.Hvordan skal dere vinne?

- Vi må opp i ringa! Vi spiller med en kontrollert galskap. Kommer vi oss dit, som mot Lørenskog 2 og EIF spesielt, tar vi de på hurtighet. Vi vinner fordi vi har et høyt toppnivå og vist en solid mentalitet, svarer Svardahl til Lokalfotballen. Han er også imponert av torsdagens motstander.

- Fet er et godt lag som oss, har det kollektive og bredde i stallen. De har enkeltspillere som kan styre kamper i Espen Søgård og Frode Sanderlien. Solide stoppere i Atle Søgård og Lasse Bergan Foss. Pluss en slepen goalgetter i Christoffer BLix som er der han skal. Godt blikk og mange gode ferdigheter. Vår tøffeste motstander så langt, roser Svardahl.

Hvem vinner kampen, karer?

Blix: Vi vinner 3-1.
Svardahl: Vi vinner 4-2.

Det er godt å se spissene ha trua. Du kan se de to gode spissene i aksjon på Høland stadion på torsdag kl. 19:00. Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar