fredag 4. september 2015

Blir det David mot Goliat?

Aurskog-Høland er stor favoritt mot Rømskog/Setskog lørdag. Det er på en måte lille Rømskog mot store Aurskog-Høland i et av de største lokaloppgjørene på Romerike. Her er mine vurderinger.

Dere fikk spillerbørsen her om dagen, og det var egentlig fulltreff angående laguttakene. Det har også vært altfor lite diskusjon rundt børsen, så da har jeg vel dessverre truffet ganske bra. Nå skal jeg gå litt igjennom hvordan lagene spiller.

Aurskog-Høland:

De kommer i sin vanlige 4-4-2. Den passer bra til elleveren, og de elleve som starter har spilt mye sammen denne sesongen. Bakerst har Jonas Hemmingbye vært de 7-8 poengene ekstra fra i fjor. Ja, han har gjort noen småtabber, men når man er 20 år kan man regne med litt rufs. De fire i rekka bak har vært solide i hele år. Kopperud og Haugen oser trøkk og styrke. Jensen er rett og slett en strålende fotballspiller. Overraskelsen er Joar Akselsen som har tatt store steg fra januar til nå.

Førsteforsvarer og spillefordeleren

På midtbanen er den andre store overraskelsen i år, Vegard Aaserud. Han utfyller Martin Vestreng på en god måte. Aaserud som meget god førsteforsvarer og ballvinner, mens Vestreng strør rundt seg med pasninger. De utfylles av to løpssterke kantspillere i Ola Vestreng og Stian Skjeggenes. Foran har AHFK 4. divisjons spisser, Lars-Eirik Svardahl og Lars-Petter Østengen. De to utfyller hverandre godt. Svardahl bevegelig og løpsvillig og Østengen som mer murbrekker og oppspill - begge med god teknikk og gode avslutninger.

Hjemmelaget spiller en direkte fotball. De triller lite ball, foruten Vestreng, men trøkker hardt i motstanderne med og uten ball. Utfordringen i år har vært å flytte midtbaneleddet riktig i henhold til motstanders ballfører. De kan også miste trøkket i perioder når man ikke får det til helt.

Hjemmelaget har også en meget god benk. De er nesten bare å bytte og man får inn like gode spillere.

Rømskog/Setskog

Bortelaget kommer dessverre til kampen med noen skader, men det er en del av spillet. Jøran Sandby har fått delvist avrevet korsbånd. Marius Heggedal ute med kneskade. Robert Holmedahl ute med lyskestrekk og Olaf Kind har tre gule kort.

De kommer med Håkon Berger i mål. Han kan være kul umulig i noen kamper - spesielt på streken, for så å miste en enkel ball i mål. Magnus Fagersand har vært god som back. Rask og sterk. Dessverre er han for dårlig med innleggene sine. Stopperparet Bergsjø/Jovall Dahl er sterke duellspiller. Dahl har i tillegg god fart. Han er utnevnt til kaptein. På venstre er alltid solide Stian Flies. Litt svakere i høst, men kommer til å heve seg til denne kampen.

Spiller Rømskog 4-4-2 eller 4-2-3-1?
Jeg er usikker på om de spiller 4-4-2 eller 4-2-3-1. Jeg heller mot sistnevnte. Da ligger Dahlum Nilsen og Gjelsnesvangen som de to dype. Ballsikre spillere, men det tråkker litt for ofte på ballen. De tre bak spissen blir Viktor Nilsen til venstre. Arbeidsjern som har tatt et stort steg i år, men er nødt til å spille ballen litt enklere. André Sandby ligger bak spissen, og han har et herlig høyrebein hvis han er i draget. "Doffen" Fagersand er en teknikker og blir fin å ha i duellene, Foran får eks-skihopper, Hans Petter Bergquist, sin første ilddåp som fotballspiller. Rask og selvfølgelig god spenst.

Rømskog er et litt mer spillende lag. De prøver å spille seg ut, og ofte via den sentralen midtbanen. De er også veldig høyrevridde med mange angrep ned langs siden til Magnus Fagersand. De kan i perioder bli litt naive. Det som er plussen til Rømskog er den voldsomme innsatsen og viljen. Den er de nødt til å ha med her eller så blir de spist opp av Aurskog-Høland.

På benken er det ikke all verden, men spennende Simen Aaserud er der.

PS! Været som er spådd blir bedre og bedre. Det er nå spådd opphold fra 15:00 og utover kvelden. La oss alle sammen lage en folkefest på Bjørkelangen. Det er tribuner til de fleste, kiosken er åpen og det grilles. Vi sees!

PS2! Jeg reiser først på Fet-Åkrene, før jeg må hoppe over AFSK-Flisbyen, og så blir det middagen og desserten på Bjørkelangen.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar