torsdag 10. september 2015

Årnes kjempet Fet i senk

Raumnes og Årnes har virkelig funnet formen. De var klart best mot Fet og vant 3-0. Nå jakter de Rømskog i kampen om NM, og Fet har kanskje mistet opprykk.
Mads Hansen jubler etter sin 1-0-scoring mot Fet (Foto: Espen Bråthen )
Jeg gikk glipp av første 20, men fikk raskt høre at Årnes hadde brent to-tre store sjanser. Årnes virket raskere og hadde mer vilje enn bortelaget. Med en gang jeg satte kameraet i fokus fikk den unge spissen Tor-Martin Heglum en gedigen sjanse. Det duger dessverre ikke med fiksfakseri foran mål, og ballen gikk utenfor.

Gode Stian Linderoth-Jensen

Det var jevnt og småkjedelig resten av omgangen. Fet fikk ikke satt spillet, og Stian Linderoth-Jensen plukket Christoffer Blix helt ut av kampen. Årnes skapte noe i sin 4-3-3, og Mads Hansen var ivrig i kveld.

I den andre omgangen ble det mer action. For Oda og meg også. De tok ikke kort i kiosken, så Corsaen dundra ned til bensinstasjonen for påfyll av Coca-Cola zero.

Fet fikk den første sjansen etter pausen. Blix med signaturcorner. Håkon Lundberg dytter en Årnes-spiller i ryggen og får heade upresset, men Felix Breivik reddet. Så tar Årnes over kampen. Livlige Mads Hansen setter et frispark like over, før Niklas Sramek prøvde seg et par ganger.

Fet gjorde et litt underlig bytte etter 60 minutter. Atle Søgård var ikke i form før kampen, og de lot Anders Presterud startet. Greit nok å bytte ut Presterud, men Søgård satte seg inn på sentral midtbane. Løpsstyrken er ikke på topp, og de ble mye rom for Årnes.

To minutter kom den første sjansen. Sramek kastet seg inn etter et innlegg av Fredrik Autio, men han header utenfor fra åtte meter. Noen minutter får han en ny mulighet på hodet, men nå er Mathias Hoftvedt i veien. Så får plutselig Blix en en stor sjanse etter meget god prestasjon hvor han vendte bort en stopper og avsluttet. Årnes' gode keeper Felix Breivik reddet Årnes der med en god redning.

Fagerli i fokus

15 minutter før slutt kom ledermålet til Årnes. Sondre Fagerli slo en strålende crosser med sitt gode venstrebein til Mads Hansen. Han tok ned ballen, og vendte bort Jönsson. Den to-beinte spissen skrudde ballen i lengste kryss.

-  Ekstra deilig å sette en goal igjen da det har vært mye stang ut i det siste for min del, sier Hansen til Lokalfotballen.

Fagerli fortsatte å strø gode pasninger. 2-0-scoringen var et herlig innlegg der Sramek slo Hoftvedt i lufta og ballen føyk i nettmaskene. Alle gode ting er tre, som man sier. Fire minutter på overtid satte Øyvind Hofsrud inn Årnes' tredje mål.

Fredrik Autio var god mot Anders Presterud og Fet (Foto: Espen Bråthen )
- Perfekt kamp for vår del. Vi ligger godt defensivt og tar de sjansene vi får i andre omgang. Vi er ikke effektive foran boksen i første omgang, så veldig godt at det løsner i andre, forklarer Hansen.

Hvorfor har dere blitt bedre på høsten?

- Årsaken må være at vi har fått på plass det defensive spillet i det siste. Vi har også blitt mer effektive foran kassa som resulterer i flere poeng. Andre årsaker er kontinuitet i spillestil, og folk på faste plasser har også hatt mye å si.  Vi har det rett å slett gøy om dagen, sier Hansen.

Nå har Fet fire poeng opp til Lørenskog 2 som er på andre. De er også ti poeng bak Aurskog-Høland.
- Nå er sesongen over for vår del, sier Atle Søgård mens han går raskt til garderoben.

Stian Linderoth-Jensen fikk to gule og dermed rødt kort mot Fet, ellers var han helt suveren (Foto: Espen Bråthen )