onsdag 23. september 2015

Spennende opp- og nedrykkskamp på Romerike

Nå går vi inn i den siste måneden med lokalfotballen. Her er en gjennomgang av opp- og nedrykk på Romerike.
Sørumsand og Blaker, Martin Nordseth (t.h) kjemper om opprykk til 4. divisjon (Foto: Espen Bråthen)


2. divisjon

Avdeling 2

Lørenskog er på trygg grunn midt på tabellen. De kan verken gå opp eller ned. Fokuset for de er å holde junior Interkrets og rykke opp fra 4. divisjon med sitt 2.-lag.

Lillestrøm 2 tapte 3-5 mot Strømsgodset 2 etter at de ledet 3-0. Nå er LSK ni poeng bak sikker plass med fem kamper igjen. Lillestrøm har dessverre igjen fire av topp 5-lagene, så de får det tøft med å holde plassen. Tre av kampene er dessuten på bortebane.

Avdeling 3

Ull/Kisa gikk på et kjipt tap mot opprykksrival Egersunds. De ledet 1-0, men slapp inn to i andre omgang. Det ser vanskelig ut for Olssons menn angående opprykk med fire poeng opp til Egersunds. Det som er positivt er at de møter fem av seks bunnlag i sine fem siste kamper. Det burde altså gi 15 poeng. Egersund har et tøffere program igjen med blant annet kamp mot tredjeplasserte Vard Haugesund. Har Ull/Kisa nok flaks kan de klare opprykk.

Eidsvold Turn har plukket poeng jevnt og trutt i høst. De har klatret opp til en fin niendeplass, men det er jevnt rundt laget. De møter nå Fyllingsdalen, Odd 2 og Fløy i de neste kampene og det burde gi de minst sju poeng skal de føle seg trygge. De har også igjen Fana og Arendal som ligger like over de på tabellene. Jeg har god tro på at de holder seg.

3. divisjon.

Avdeling 2.

I toppen her har det vært klart lenge at Asker rykker opp. De har feid igjennom divisjonen – som forventet. Bak Asker kjemper Fu/Vo, Skedsmo og Hauerseter en kamp om å bli beste lag fra Romerike. Fu/Vo har en grei avslutning så dette klarer de.

Det er verre nedover på tabellen. Under streken ligger akkurat nå Gjerdrum og Rælingen, men Ull/Kisa like over streken. Gjerdrum er nest sist med 14 poeng og Rælingen på plassen over med 15 poeng. Ull/Kisa har 21 poeng, og er akkurat nå i fare for å rykke ned som svakeste 11’er-lag.


Gjerdrum og Rælingen har enklere program igjen enn Ull/Kisa 2, men jeg tror uansett at Ull/Kisa klarer dette fordi de to andre lagene ikke kommer til å ta så mye poeng på slutten heller.

Avdeling 3.

Her rykker dessverre Skårer ned igjen etter visitten i 3. divisjon. De har sju poeng opp til Hasle Løren med fem kamper igjen. Noen av kampene er mot topplag også.

Det vil si at det rykker ned tre lag fra 3. divisjon, og det forplanter seg nedover i seriesystemet i Akershus.

4. divisjon.

Aurskog-Høland leder serien tre poeng foran Lørenskog 2. Fet jakter sju poeng bak AHFK når det gjenstår fire kamper. Aurskog-Høland har også mye bedre målforskjell enn de to jagende lagene. Det er to lag som rykker opp til 3. divisjon. Det ser lyst ut for AHFK og LIF.

I bunnen er mye som kan skje. Nannestad har allerede rykket, men Åkrene må vinne resten for et lite håp. Det skjer nok ikke. Kløfta har to strake seire, blant annet mot nedrykksrival Gjelleråsen, og klatret nettopp over de. Akkurat nå ligger det an til at tre lag må ned, men i verste fall kan det bli fire. Den siste plassen om nedrykk, hvis det blir tre lag, står mellom Kløfta, Gjelleråsen, Skedsmo 2 og Fjellhamar.

Gjelleråsen møter Nannestad i neste runde, og der burde det bli tre poeng. Det samme gjelder for Kløfta som møter Åkrene. Skedsmo 2 har det vanskeligste programmet igjen hvor de møter Eidsvold IF, Fet og Aurskog-Høland før de møter Gjelleråsen i siste seriekamp. Den kan bli veldig viktig. Fjellhamar møter Kløfta i den 24. serierunden.

Dette blir spennende, og jeg følger alt dette til døra. Det kommer en egen sak med nedrykkstriden før helgen.

5. divisjon.

Nittedal har allerede rykket opp. Bak der jager flere lag andreplassen og den siste opprykksplassen. Blaker ligger best an, men har et vanskelig program igjen. Bak jager AFSK og Sørumsand om opprykket. Det er mulig Fet 2 blir nummer to, men da må a-laget rykke opp fra 4. divisjon.

Det kommer en egen sak på opprykkskampen, med tips, før helgen.

Fenstad trakk laget sitt før sesongen, så de har «rykket» ned. Løvenstad har null poeng og rykker ned også. Borgen kan med full pott ta igjen Ull/Kisa 3, men de har nok for vanskelig program igjen til å klare det.


6. divisjon
Her er Leirsund så å si klare for opprykk. Dal kan maks ta 46 poeng, så da holder det med ett poeng for Leirsund de siste fire kampene. De har mye bedre målforskjell enn Dal. Den andre opprykksplassen har Skjetten 2 akkurat nå. Dal er fire poeng bak og Kurland er sju poeng bak men de har en kamp mindre spilt. På programmet har Dal de «enkleste» kampene igjen, men fire poeng på tre kamper er vanskelig å hente på Skjetten. Det blir spennende dette også!

Frogner rykker med all sannsynlighet ned. De har åtte poeng opp til plass 11. Som skrevet over så kan det i verste fall rykke ned fire lag. Flisbyen 2 og Ytre Rælingen ligger også under streken, mens Eidsvold IF 2 er rett over. Flisbyen 2 og EIF 2 har en kamp mindre spilt.

Denne kampen går nok også helt inn til siste serierunde.

7. divisjon

Raumnes & Årnes 2 er klare for opprykk. Skjetten 3 er også egentlig klare, men rykker ikke Skjetten 2 opp så må Skjetten 3 bli i 7. divisjon. Da er det duket for Skillebekk eller Sand som like mange poeng, men Skillebekk har tre plussmål bedre. OG de to lagene møtes i siste serierunde 4. oktober. Det kan bli et forrykende oppgjør.

Flisbyen 3 har allerede rykket ned. Varpe og Åkrene 2 er også nede ser jeg nå i den amputerte serien. Kun ti lag i årets 7. divisjon. Kurland 2 og Søndre-Høland kan ryke hvis det blir fire lag.

PS! Jeg er litt usikker på nedrykk her ettersom det er kun ti lag. Jeg har prøvd å få tak i kretsen men uten hell i dag.

Oppdatering: Jeg har fått dette fra kretsen nå:

Fra 4-8.div rykker det ned like mange lag som det rykker ned 3.divisjonslag fra Akershus. Eksempel: Rykker det ingen AFK lag ned fra 3.div., blir det ingen nedrykk nedover. Rykker ett lag ned fra 3.div, rykker ett lag ned fra hver div osv.
Jeg trodde det var uvanlig med så få som ti lag i 7. divisjon, men det er det tallet som gjelder.

8. divisjon

To altfor gode lag, for 8. divisjon, rykker opp her. Holter er allerede klare, mens Lillestrøm 3 møter de to bunnlagene Borgen 2 og Bøn i de to siste kampene. Det holder med ett poeng på de to for å rykke opp. Dalen satser godt i år, men i år ble det for tøft.


Det er også ti lag i 8. divisjon. Er det tre lag som må ned er det Bøn, Borgen 2 og Eidsvold Turn 3 som må ned.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar