søndag 21. juni 2015

Fet med ni strake seire

På en herlig solfylt gressmasse på Rømskog vant Fet 2-1 over Rømskog etter en jevn kamp.

Christoffer Blix og Fet vant 2-1 over Rømskog/Setskog (Foto: Espen Bråthen )
Det har vært midtsommerfest i helgen så fotball har vært litt nedprioritert, selv om det har vært mye heftig fotballprat på midtsommerfesten både fredag og lørdag. Som en del av oppvarmingen til lørdagens festival stod Rømskog - Fet på programmet. For en gangs skyld nøt jeg en kamp isteden for å ta bilder og blogge. Det ble et par kalde øl sammen med masse hyggelige folk. Så og si hele Aurskog-Høland FK var på kampen.

Kampen var jevn i store perioder. Hjemmelaget startet best og brødrene André og Jøran Sandby var mer enn en håndfull for Fets forsvar. Mathias Hoftvedt hadde noen gode redninger i den første omgangen. Litt over midtveis i omgangen fikk Fets toppscorer, Christoffer Blix, en smell i foten, og spissen måtte bytte.

- Det gjør vondt i undersiden av fotbuen. Det virker som en strekk eller noe, sa Blix etter kampen. Marius Tolsciner kom inn og Birger Jönsson ble flyttet opp som spiss. Like etter driblet han seg gjennom Rømskogs forsvar og scoret. Bra av Jönsson.

Like før pause måtte også midtstopper Atle Søgård ut med skade. Han pådro seg en lyskestrekk, men han sa selv etter kampen at han blir klar til torsdagens oppgjør mot Aurskog-Høland.

15 minutter ut i andre omgang fikk Rømskog/Setskog sin velfortjente utligning. André Sandby klinket inn scoringen fra sju meter. Utagbart for Hoftvedt. Omgangen var jevn hele veien, og det var noen sjanser begge veier. Fem minutter før slutt fikk Fet frispark på cirka 40 meter. Frode Sanderlien slo et godt frispark, og alltid målfarlige Lasse Bergan Foss steg høyest og headet ballen i mål. Nok en gang viser Fet at de står på til siste spark. Da den gode dommeren, Rune Løbersli, blåste av jublet Fet høyt og lenge - det viser hvor viktig denne opprykkskampen er. Og på torsdag møtes de to topplagene. Det blir fantastisk!

I tillegg til Fet og AHFK jakter Lørenskog 2 opprykk. De fikk et litt overraskende skudd i baugen av Fjellhamar i dag. De ledet komfortabelt med 4-1 før Fjellhamar startet opphentingen. De ga seg ikke før de til slutt utlignet til 4-4. Lørenskog er tre poeng bak AHFK (en kamp mindre spilt) og sju poeng bak Fet.

På Årnes fikk Raumnes & Årnes besøk av EIdsvold Turn 2. Ikke mye å rapportere derfra  - det endte 0-0.

Mandag er det Skedsmo 2  - AHFK og EIdsvold - Gjelleråsen. Tirsdag spilles Åkrene - Nannestad og Kløfta - Fu/Vo 2.

Jeg tipper det blir 5. divisjon på meg. Sørumsand gjester nabo Blaker på Bruvollen mandag.