lørdag 6. juni 2015

Fu/Vo vant lett mot Rælingen

Det ble 3-0 på Opakermoen mellom Fu/Vo og Rælingen, og med Hauerseters 2-4-tap mot Asker er Fu/Vo nå oppe på delt 3.-plass.
Petter Linstad jubler for sin 1-0-scoring (Foto: Espen Bråthen ).
Etter det begredelige 0-4-tapet mot Hauerseter 2. mai har Fu/Vo virkelig løftet seg. Nå har de fem strake seire med 24-1 i målforskjell, og de ligger på fjerdeplass på tabellen. På samme poengsum som Hauerseter og lik målforskjell, men Hauerseter har scoret ett mål mer.

Mot Rælingen var det stort sett plankekjøring for Fu/Vo. De var dønn solide i nesten 90 minutter, og scoret de målene de trengte. Det var langt fra festfotball, og trener Eivind Emblemsvåg hørtes ikke alltid fornøyd ut med gutta sine. Det er uansett sterkt å vinne en komfortabel tremålsseier.

Linstad og Brenna scoret
Merkelig nok startet kampen med at begge lagene slo mye langt. Det er helt greit at Brenna er god i bakrom, men på en blaut bane er det ikke alltid lett. Rælingen klarte ikke annet fordi hjemmelaget var gode i presset. Da sola stakk fram våknet Fu/Vo til liv. Preben Finstad, som var god i dag, skapte et par småsjanser, og han skaffet corneren som ga Fu/Vo dagens første scoring. Ørjan Heiberg slo inn, og Petter Linstad dyttet den inn fra tre meter. Tafatt og svakt av bortelaget i kampens 12. minutt. Fire minutter senere fikk vi se ett sedvanlig Brenna-mål. Spissen løp igjennom og satte årets åttende seriemål bak Wilhelmsen i Rælingens må.
Kim Brenna setter inn 2-0 til Fu/Vo (Foto: Espen Bråthen )
Perioden etter scoringen var svak. Det florerte av feilpasninger, og det ble skapt fint lite. Rælingen klarte ikke å produsere noe som helst. Til pause stod det 2-0 til FU/Vo.

Rælingen løftet seg noe i den andre omgangen, men de skapte nesten ingenting før Christian Lamptey hadde en god mulighet likke før slutt. Det ble isteden 3-0 til Fu/Vo med Preben Finstad. Innbytter Sivert Dæhlie stod for et godt forarbeid, og Finstad dunket inn ballen med sitt gode venstrebein.

Fu/Vo med full kontroll på Rælingen. De vinner fortjent, og nå er de med i toppen.

Asker slo Hauerseter

På Nordkisa fikk Hauerseter det fullt opp med seriefavoritt Asker. De hang godt med i periode, sier rapportene, men de tapte 2-4. Asker er serieleder med 25 poeng, og er nå fire poeng foran Hauerseter og Fu/Vo. Skedsmo kan med seier mot HamKam 2 på mandag få 24 poeng.

I bunnen scoret Gjerdrum 2-1 fem minutter før slutt, men Grue, som var uten poeng, utlignet på overtid. Dermed ble det 2-2, og de to lagene ligger sist og nestsist.