tirsdag 16. juni 2015

Svardahl senket Eidsvold

Lars-Eirik Svardahl var mannen det handlet om Aurskog-Hølands seier over Eidsvold. Spissen scoret tre mål i 6-1-seieren, og han skapte kaos nesten hver eneste gang han hadde ballen.
Banens dominant, Lars-Eirik Svardahl, jubler for nok en scoring (Foto: Espen Bråthen )

Det er bare å si det med en gang. Jeg har aldri sett Lars-Eirik Svardahl bedre enn nå. Den fotrappe spissen var egentlig i en klasse for seg selv i denne kampen. Hans 2-1-scoring var av det unike slaget. Han driblet halve Eidsvold før han, godt passet på, plasserte ballen i mål. Helt enormt.

Det begynte derimot ikke bra for hvittrøyene. Eidsvold var på jakt etter tre poeng, og de ga mer enn AHFK i hver eneste duell. Anført av en strålende Espen Berg Ottesen frusterte de serietoeren. Og etter 12 minutter tok de en fortjent ledelse. Marius Rødsrud skrudde pent inn et frispark fra cirka 22 meter. Rødsrud ble totalt avkledd av Aurskog-Hølands gode back Henrik Jensen i denne kampen, men han fikk altså nok en scoring.

Svardahl tok tak

Eidsvold spilte 4-3-3, og med Ørjan Hustad liggende dypt som et anker. Hjemmelaget løste ikke den nøtten før det var spilt 25 minutter. Da trakk Svardahl litt ned, og AHFK tok over kampen. Først utlignet Martin Vestreng etter et frisparktrekk, og så kom den fantastiske scoringen til Svardahl fire minutter før pause. Eidsvolds spillere er nok svimle fortsatt.

I den andre omgang fortsatte Svardahl med sitt gode spill. Han utfordret gang på gang og EIF hang rett og slett ikke med. Ti minutter ut i omgangen kom Vegard Tanem for seint inn i en takling på Vegard Aaserud, og han fikk sitt andre gule og dermed rødt kort.

To kjappe

Like etter utvisningen vinner Lars Kopperud ballen etter et svakt utkast av Glenn Wilsgård. Kopperud dytter ballen til Østengen som dundrer ballen i mål fra 13 meter. 3-1 til hjemmelaget.Etter 73 minutter får AHFK et billig frispark. Eidsvold følger ikke med og Østengen kommer seg fri på høyresiden. Innlegget treffer Ola Vestreng, men ballen triller ut til Fredrik Skogstad. Han klinker til og det står 4-1.

Lars-Petter Østengen scoret igjen. Her dundrer han ballen i mål bak Glenn Wilsgård (Foto: Espen Bråthen )
Nå ville Svardahl være med igjen. Han runder keeper og setter inn 5-1, og på overtid gjør Bendik Vestreng et godt forarbeid og Svardahl scorer alene med Wilsgård.

Eidsvold gjør et god førsteomgang, men som AHFKs trener Arne Henrik Vestreng sa etter kampen så varer faktisk en kamp i 90 minutter. Hjemmelaget står på hele veien og vinner svært fortjent. Eidsvold må nå belage seg på en plass i midtsjiktet selv om det er mange kamper igjen.

Her scorer Lars-Eirik Svardahl sitt fantastisk mål. Scoringen skulle vært malt (Foto: Espen Bråthen )
Svak dommer

Jeg har roset dommerne den siste tiden, men i dag må jeg få lov til å være kritisk. Dommer Hakan Catalgøl viste overraskende lite spilleforståelse og noen må lære han fordelsparagrafen. Gang på gang blåste han frispark når han bare kunne latt spillet gå.

Blix herjet

Det blir en sabla konkurranse om toppscorertittelen denne sesongen. På Fedrelandet scoret Christoffer Blix Fets tre første scoringer i hawaii-kampen mot Skedsmo 2. Fet ledet 3-0, Skedsmo reduserte to ganger og utlignet. På overtid scoret Martin Mathisen og Theodor Erni (mulig selvmål) og sikret 5-3 til Fet.

Nå har Blix 17 mål, Sandby og Svardahl 15, og bak vaker Østengen og Andreas Nordby med ti mål.

Eidsvold Turn 2 vant 5-1 over Nannestad.

Ny herlig fotballkveld på Romerike. 100 fremmøtte på Høland stadion er også bra. De holder bra nivå på antall tilskuere i år. I morra avsluttes serierunden med Fjellhamar mot Kløfta.