mandag 1. juni 2015

Uavgjort på Åkrene - Lørenskog banket Gjelleråsen

Det var en fabelaktig fotballkveld på Romerike denne mandagen. Jøran Sandby fortsetter å score. Lørenskog 2 er tilbake på vinnersporet. Mergim Shurdiqi scoret for Skedsmo mot gamleklubben.

Og det er mer hvor det kommer fra. Først til Åkrene Arena der Åkrene tok i mot Rømskog/Setskog. Banen var tung etter mye regn, men helt klart spillbar. Nok en gang skulle Jøran Sandby vise seg frem, og han fikk god hjelp av 15-åringen Simen Aaserud. Ved ledermålet lobbet Aaserud igjennom Sandby som scoret med høyra. Ja, det stemmer. Med høyra.

- Messi-assist av Simen hvor han lobber meg gjennom, og jeg setter den på innsiden av stolpen.

Åkrene utlignet ved Kristian Hexeberg, og det stod 1-1 til pause. I andre omgang spilte Aaserud Sandby igjennom igjen. Etter et veggspill mellom de to satte Sandby ballen mellom beina på keeper og i mål. Åkrene ga seg ikke, og Thomas Christiansen utlignet like etter. Det ebbet ut med 2-2 på Åkrene.

- Jevn. Lite sjanser. Uavgjort greit nok. Vinden ødela mye. Banen i tillegg tung etter hundre dager med regn, sa Bjørnar Sollie til Lokalfotballen etter kampen.

- Vi er klart best i 1 omgang, men de brenner to gode sjanser og vi noen i 1. omgang. Ble vel forsåvidt ett ok resultat til slutt. Ballen er ute av spill hele tiden og det er kjedelig, sier Sandby.

På Gjelleråsen tok hjemmelaget føringen både en og to ganger mot en av opprykksfavorittene i 4. divisjon, Lørenskog 2.  Tom Erik Grandre (straffe) og Kim Sørensen scoret målene for GIF. Lørenskog 2 ble for sterke til slutt, og de vant 5-2.

I 3. divisjon kom Skedsmos spiss Mergim Shurdiqi i fokus. Han meldte overgang i vinter fra Gjerdrum, og gjett hvem som scoret mot sin gamle klubb. I 3-1-seieren var han en av arkitektene bak de greie tre poengene. Stian Hagen og Simen Rustadbakken scoret også for Skedsmo. Eirik Solheim scoret for Gjerdrum.

Lokomotiv Oslo vant 4-2 over et ungt Strømmen 2-lag, og Asker banker Ull/Kisa 2 med 5-1. På Hamar vant Skjetten overbevisende 6-2 over HamKam 2. Andreas Eriksen banket inn tre mål.

I 5. divisjon var det neste full runde. I tillegg til Blakers 5-3-seier over AHFK 2, vant AFSK 2-1 over Skedsmo 3. Joakim Berg med begge målene. Flisbyen kjørte over Borgen og vant 5-1. Nittedal vant 3-1 over Løvenstad. Sørumsand tok sin andre strake seier, og er på full fart oppover.

Takk for en herlig fotballmandag, folkens.