søndag 18. mai 2014

4. divisjon blir jevnere

Nå skiller det kun tre poeng fra AFSK på tiendeplass til Rømskog/Setskog på tredjeplass. Alle tar poeng fra alle, utenom Skedsmo 2 og Flisbyen som har null poeng.

Nå venter AHFK p åtirsdag for Joar Akselsen og AFSK. (Foto: Espen Bråthen)

Den femte serierunden start forrige fredag og ble avsluttet på torsdag. Først ut var AFSK-Raumnes og Årnes. Det var sannsynligvis 4. divisjons kjedeligst fotballkamp i 72 minutter, så skaffe AFSK seg 5-6 dødballer og det ble litt fart. De burde vunnet kampen, men klarte ikke å score på sjansene. Det ble til og med en straffebom, og AFSKs spillere var irriterte på straffeskytter Brian Aas etter kampen.

R/S overrasket
Nok en gang overrasket Rømskog/Setskog. De holdt serieleder Skjetten til 3-3 og uavgjort. Banen på Setskog hadde før kampen blitt krympet med ti meter i lengderetning og 5-6 meter i bredde. Taktisk manøver eller nødvendig? Ettersom jeg er født en dårlig fem-meter fra banen syns jeg det er trist at de ødelegger banen på den måten. Det har blitt spilt landskamp der, og derfor har (hadde) den internasjonale mål. Uansett, så var det sterkt av R/S. De tok en 2-0-ledelse tidlig, og holdt ut ganske lenge. Skjetten kom seg utover i kampen og tok ledelsen like før slutt. Skauingene viste nok en gang sin entusiasme og vilje, og de utlignet på overtid ved Jøran Sandby etter godt forarbeid av Eskild Malnes. Dessverre for Rømskog/Setskog er midtstopper Olaf Kind ute resten av vårsesongen fordi han reiv av det indre leddbåndet i kneet mot AFSK.

Østengen herjet
Østengen klarer seg fint uten Svardahl,
som er ute til høsten.
For AHFK ble det en meget enkel kamp mot Skedsmo 2. Allerede etter seks minutter satte Lars-Petter Østengen standarden med sin første scoring. Utover i omgangen rant målene inn. Tar man med de siste 12 minuttene mot Flisbyen, så har AHFK scoret elleve mål 45 minutter. Nå skal det sies at det er mot seriens to svakeste lag, men det er uansett imponerende med så mange mål. Østengen og Martin Vestreng scoret tre mål hver, og de er klare for AFSK i lokaloppgjøret på tirsdag.

Poengdeling
I lokaloppgjøret mellom Sørumsand og Åkrene ble det 3-3 og poengdeling. Det så ut til å bli SIF-seier, men 4. divisjons beste midtstopper, Thomas Persson, utlignet fem minutter før slutt. En kjip nyhet for SIF er at midtbanemotor Kennethh Stokkebryn Jensen er ute i opptil åtte uker med hælproblemer. Det positive er da at SIF kan slippe til flere av de lovende unggutta.

Rundens spiller: Lars-Petter Østengen. Bjørkelangingen har virkelig herjet i de to siste kampene. Tre mål, målgivende, og skaffet to straffer ble fasit mot Skedsmo 2. Den hengslete spissen har god teknikk, to gode bein og trøkk når han er på hugget. For AHFKs del får man håpe at han har trøkk mot AFSK på tirsdag.

Rundens lag (3-5-2): Rune Hoftvedt - Simen Kristiansen, Eirik Haugen, Marius Heggedal - Christian Helbostad, Martin Vestreng, Steffen Krogstad, Magnus Bystrøm Lie, Richard Bjørnstad - Lars-Petter Østengen, André Sandby.

Magnus Bystrøm Lie spilte bra mot Raumnes & Årnes, men klarte ikke å få ballen i mål. (Foto: Espen Bråthen)

Statistikk for 5. runde

Det fortsetter å renne inn mål i 4. divisjon. Denne runden ble det scoret 36 mål , og det gir et et snitt på 5,14 per kamp. Det er tre flere enn forrige runde.

Det er scoret 166 mål hittils i divisjonen. 76 av de er scoret av hjemmelag, mens 90 er scoret av bortelag. Målsnittet per kamp er på 4,74 mål. Det er holdt nullen kun åtte ganger. To av nullene ble holdt i årets første 0-0-kamp mellom AFSK-R/Å. (Tallene er uten de to kampene fra 12. og 13. serierunde). 74 av målene er scoret i førsteomgang, og 92 er scoret i andre omgang.

Toppscorer:

Anders Fagerhus, Åkrene 8 mål
Lars-Petter Østengen, AHFK 7 mål
Andreas Eriksen, SKjetten 6 mål
Eirik Soltvedt, Eidsvold IF 5 mål

(Listen er uten de to kampene fra 12. og 13. serierunde)

Det er nå spilt 35 kamper i 4. divisjon. Det er nå faktisk flere borteseire, 15,  enn hjemmeseire, 13. Sju av kampene er endt uavgjort.

Tilskuertallet er nå på 2122, og det gir et snitt på 60 tilskuere.

Mine tips:Det startet godt med uavgjorttipset i AFSK-R&Å, men bommet på mye etter det. Jeg trodde det skulle løsne litt for ET2, men de gikk på en smell mot Gjelleråsen. Jeg trodde også at Skårer skulle gi Eidsvold mer kamp enn de gjorde. Åkrene er mye bedre i år enn i fjor, og de ga SIF en god kamp. Kløfta og AHFK tippet jeg riktig på.

Her er tipsene for runde seks:

Seks av de sju kampene spilles mandag, og avsluttes med lokaloppgjøret AHFK-AFSK på tirsdag.

Raumnes&Årnes - Skjetten 1-3
Rømskog - Sørumsand 1-2
Eidsvold IF - Flisbyen 5-1
Gjelleråsen - Skårer 2-2
Åkrene - Eidsvold Turn 2 3-2
Kløfta - Skedsmo 2 4-3
AHFK - AFSK 3-2

Kilder: I tillegg til egne notater, er det rb.no, indre.no, akrene.no og fotball.no som blir benyttet.

Ønsker du noen bilder, kan du ta kontakt med meg på 4522 4573.

Hvem har imponert deg mest i 4. divisjon?