fredag 9. mai 2014

Bom, bom og bom for AFSK

De første 72 minuttene på Aursmoen kunstgress var rett og slett elendige mellom AFK og Raumnes & Årnes. Grønntrøyene tok helt over de siste 18 minuttene, men klarte ikke å få ballen i mål.
Joar Akselsen kunne ha scoret i sin tredje kamp på rad, men bommet her. (Foto: Espen Bråthen)

For de 70 oppmøtte på Aursmoen ble det dørgende kjedelig de første 72 minuttene. I starten av kampen høljet regnet ned, og feilpasningene dominerte. Magnus Bystrøm Lie og Kenneth Wauer hadde førsteomgangs to eneste sjanser for hjemmelaget. Årnes hadde kun en mulighet da Fredrik Autio var alene med hjemmelagets keeper Morten Larsen. Inn kom Simen Kristiansen med en susende takling i siste liten. Kristiansen var banens gigant i 1. omgang. Stopperen stod i veien for det meste spissparet Anders Eriksen/Mats Hansen prøvde på.

Simen Kristiansen satte inn en viktig takling på Fredrik Autio. (Foto: Espen Bråthen)
Bystrøm Lie i form
Joar Akselsen presser
keeperen
Andre omgang startet som den første med mye svakt angrepsspill. Utloddingen av fruktkurven på rosa X 90 var høydepunktet frem til det 72. minutt. Da tok AFSKs gode midtbanepspiller Magnus Bystrøm Lie tak i kampen. Det startet med to gode dødballer. Midtstopper-duoen Kristiansen og Joar Akselsen burde ha scoret på de. Den siste slo Årnes sin gode keeper Stian Linderoth-Jensen ballen i tverrliggeren. Minuttet etter var Brian Aas og Kenneth Wauer som hadde store sjanser på dødball. I det 78. minutt var Kristiansen nærme igjen, etter en Bystrøm Lie-corner, men det ville seg ikke.

Bommet på straffe
To største sjansene kom like før slutt. Først bommet Kenneth Wauer fra fem meter, hvor to Årnes-spillerne ofret seg og fikk på en eller annen måte ut. I det siste spilleminutt reddet en Årnes-spiller på streken. Fra min vinkel ser det tydelig ut at ballen treffer Øyvind Hofsrud på låret, men dommeren velger å blåse straffe og gi Hofsrud rødt kort. Straffen tok AFSKs toppscorer Brian Aas. Straffen var svak og Linderoth-Jensen reddet enkelt.

Brian Aas kunne blitt den store helten, men ble dessverre syndebukk ved å bomme på straffe. (Foto: Espen Bråthen)
 Det ebbet dermed ut med målløst på Aursmoen. Alt i alt burde AFSK vunnet denne kampen, men ingen ble skremt av hva som ble prestert ute på banen. Magnus Bystrøm Lie og Simen Kristiansen var banens beste spillere, og det er vanskelig å skille de. Den lokale juryen kåret Kristiansen til den beste.

Årnes var tynn suppe. Keeper Stian Linderoth-Jensen var bortelagets klart beste spiller. Anders Eriksen, som mange forventer seg mye av, var direkte svak. Det endte i gult kort etter en stygg etterslenger på han.

Neste kamp for AFSK er lokaloppgjøret mot rivalen AHFK som spilles tirsdag 20. mai på Høland. Det er bare å glede seg til den kampen.

Midtstopper Simen Kristiansen er nærme scoring. (Foto: Espen Bråthen)
Straffe eller ikke straffe? (Foto: Espen Bråthen)
Kenneth Wauer tilbake til gamle synder. Denne burde sitte i kassa, men den gang ei. (Foto: Espen Bråthen)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar