onsdag 7. mai 2014

En serierunde uten de store overraskelsene

Den fjerde serierunden er nå gjennomført, og det ble en runde uten de store overraskelsene. Det store oppgjøret var AFSK mot Rømskog/Setskog som tiltrakk seg hele 300 tilskuere.

Kenneth Wauer senket Rømskog/Setskog. Her er 1-0-målet. (Foto: Espen Bråthen)

AFSK har fått opp dampen, og de har nå slått både Åkrene og Rømskog/Setskog hjemme. Grønntrøyene har ambisjoner om å komme midt på tabellen i år, etter to tøffe sesonger. Etter en svak start har de nå løftet seg. De har fått en god mentalitet i laget, og de jobber hardt og godt sammen. Utfordringen er fortsatt det offensive, fordi det var bortelaget som styrte mye av kampen på AFSKs hjemmebane. Rømskog/Setskog viste sine klare svakheter når de ble lurt litt opp på banen, for så å bli satt under press. Bevegelse og presisjon var under pari. De løftet seg til slutt, fordi AFSK ble liggende for lavt.

Flies vs Berg
Det var to debutanter på banen i denne kampen. De møttes ettersom Flies spilte venstreback og Berg høyrekant. Det ble mest kjemping og innsats for begge to, og de må være rustne fordi det var ikke mange pasninger som traff en lagkamerat. De spilte heller ikke i sine favorittposisjoner. Flies er beste på andre siden (der er Helbostad), og Berg er best sentralt på midten som ballvinner. Vi kan vel kalle det en slags uavgjort.

Det løsnet for AHFK
 Lars-Petter Østengen viste seg fra sin beste side mot Flisbyen. Bjørkelangingen scoret ett mål, og stod for tre målgivende - alt skjedde i ti siste minuttene. Det var en viktig seier for hvittrøyene, og nå venter en annen tabelljumbo, Skedsmo 2. De har tapt noen jevne kamper nå, så det blir helt sikkert ingen enkel oppgave. Svardahl er fortsatt skadet, og Skjæggenes måtte gå av tidlig mot Flisbyen med en kneskade. Rune Hoftvedt gjorde comeback i seriespill for AHFK (han fikk 30 minutter mot Ræingen i cupen), og holdt nullen.

Schøne avgjorde igjen
Sørumsands meget gode midtstopper, Kim Schøne, avgjorde nok en gang. Denne gangen var det Gjelleråsen som fikk smake ett siste-minutts raid av Schøne. Nesten identisk som mot Eidsvold Turn 2 i forrige serierunde.


Rundens spiller: Kenneth Wauer. Han vinner denne i sterk konkurranse med Lars-Petter Østengen, som scoret ett mål og hadde tre målgivende for AHFK. Wauer har trent godt, og bevegelsen til Kenneth har blitt mye bedre. Han har et godt driv, god timing, og nå har han begynt å score mål.

Rundens lag (4-4-2): Rune Hoftvedt - Lars Kopperud, Simen Kristiansen, Edvin Øygard, Joar Akselsen - Kenneth Wauer, Martin Vestreng, Christian Sørevik, Jøran Sandby - Lars-Petter Østengen, Simen Næss.


Jøran Sandby spilte en god kamp for Rømskog/Setskog, men her blir han måkt ned av Joakim Berg. (Foto: Espen Bråthen)

Skjetten rykker
Før denne runden delte Skjetten tabelltoppen med Rømskog/Setskog. I og med at AFSK banket gultrøyene, er de nå alene på topp med fire strake seire. Til tross for noen skader viste de seg som det beste laget mot Åkrene. Hjemmelaget hang godt med, så de andre lagene vil se mulighetene nå mot seriefavoritten.

90. Mål!!! 3-1 Skjetten scorer! Andreas Eriksen punkterer kampen. Kliner til fra 35 meter helt nede i hjørnet. Drømmescoring. Da var det slutt. (Fra akrene.no - suveren live-dekning).
Toppscorerduellen mellom Anders Fagershus og Andreas Eriksen ble enda jevnere etter denne kampen, etter Eriksens to mål. Nå står de begge med seks mål.

Eidsvold IF vant en jevn kamp mot Kløfta med 3-2. Magnus Iversen var tilbake fra skade og han scoret vinnermålet. Soltvedt, som startet for EIF, scoret også et mål. Kløfta fortsetter å spille bra, og kan bli en joker i år. De har en sterk sentrallinje med Næss, Damstuen, Hovde og Øverbye. I tillegg kan de spe på med Saleh-guttene.

Statistikk for 4. serierunde

Det ble en målrik runde, nok en gang. Denne runden ble det scoret 33 mål på de syv kampene, som gir et snitt på 4,71 mål per kamp. Det er tydelig at man ikke har trent så mye på forsvar den siste uken.

Det er scoret totalt 130 mål (tallene er uten Åkrene-Kløfta-kampen). 68 av de er scoret av hjemmelag, mens 62 er scoret av bortelag. Det gir et snitt på 4,64 per kamp. Til sammenligning hadde Tippeligaen et målsnitt på 2,3 i forrige runde. Skal du se mål og underholdning burde man velge lokalfotballen. 55 av målene i 4. divisjon er kommet i første omgang, mens 75 har kommet i andre omgang.

Toppscorer:
Anders Fagerhus, Åkrene 6 mål
Andreas Eriksen, Skjetten 6 mål
David Jansen, Eidsvold IF 4 mål
Marius Rødsrud, Eidsvold IF 4 mål
Lars-Petter Østengen, AHFK 4 mål
Fredrik J. Kristiansen, ET2 4 mål

På 28 kamper er det blitt 13 hjemmeseire, 11 borteseire og fire kamper har endt uavgjort. Det har kun vært fire kamper der ett av lagene har holdt nullen.

3-1 og 3-2 er de resultatene det har vært flest av. Tre ganger hver seg.

Fred Antonsen, AFSK, og Tom Kenneth Sandvold, Hauerseter, er de eneste dommerne som har dømt i alle fire serierundene. De har delt ut henholdsvis 10 og elleve gule kort. Antonsen har delt ut ett rødt kort.

Tilskuersnittet "føyk" oppover denne runden på grunn av AFSK-R/S. Snittilskuer-tallet gikk fra 57 til 64. Det har totalt vært 1802 tilskuere i 4. divisjon i år. Det har blitt delt ut 81 gule kort og seks røde kort.

Mine tips: Jeg må si meg fornøyd med tipsene mine i forrige runde. Jeg tippet riktig på fem av sju kamper når det gjelder vinner. AFSK og ET 2 ødela full pott. Jeg er også tålig nærme å treffe på antall mål i noen kamper. Nok selvskryt.

Neste runde blir også viktig. AFSK kan ta sin tredje strake hjemmeseier mot R&Å, og komme seg enda et hakk høyere på tabellen. Rømskog/Setskog møter serieleder Skjetten, og nå får vi se for alvor hvor gode skauingene er.  Kampen går på store Setskog stadion, så her vil det bli mye rom. Det er bra for Skjetten at kampen går der istedet for på Rømskog. Der har R/S så og si vært uslåelige de siste årene.

Edvin Øygard klarerer foran Joakim Berg. Robert Holmedahl og Øyvind Sægrov følger godt med. Thomas Lerdahl henger ikke helt med bak der. (Foto: Espen Bråthen)


Det er "lokaloppgjør" på Sørumsand i neste runde også. Skal Sørumsand gjøre alvor ut av ambisjonene så må de slå Åkrene. Det blir en spennende kamp i kampen her mellom Schøne og Fagerhus.

AHFK reiser til Skedsmokorset med selvtillit i bagasjen, og burde vinne mot Skedsmo 2. Skedsmo 2 har blitt bedre utover i sesongen, så det blir nok ingen "walk over"

Her er tipsene for runde fem:

Fredag 9/5  AFSK-Raumnes & Årnes  2-2
Søndag 11/5 Eidsvold Turn 2 - Gjelleråsen 3-1
Mandag 12/5 Rømskog/Setskog - Skjetten 2-4
Mandag 12/5 Sørumsand - Åkrene 2-0
Mandag 12/5 Flisbyen - Kløfta 2-4
Mandag 12/5 Skårer - Eidsvold IF 3-3
Tirsdag 13/5 Skedsmo 2 - AHFK 1-3

Kilder: I tillegg til egne notater, er det rb.no, indre.no, akrene.no og fotball.no som blir benyttet.

Ønsker du noen bilder, kan du ta kontakt med meg på 4522 4573.

Hvem har imponert deg mest i årets 4. divisjon?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar