onsdag 28. mai 2014

- Vi kommer alltid til å spille vår stil

Ordene tilhører Sørumsands hjelpetrener Børre Lien Hansen. Nå ruster de for lokaloppgjøret mot AHFK. Rødtrøyene fra Sørum kommune går for tre poeng, og det samme gjør AHFK.De har satt en tøff intern målsetting om å rykke opp til 3. divisjon i år. Seriestarten har vært så som så, og de ligger på 10. plass. Det unge laget har fortsatt en vei å gå, og det gjør de på sin måte. I klubbens statutter står det at de skal spille 4-3-3, og det gjør de til gangs.

- Vi skal ikke parkere noe buss, sier Lien Hansen og ler. - Vi skal spille vår stil og det får i 2014 bli noen tap og seire om hverandre, forklarer Lien Hansen.

- Det har vært en utrolig stor variasjon fra det helt supre mot AFSK og Sander til dårlig mot Raumnes&Årnes. Rømskog-kampen er jo ufortjent ut fra spill og sjanser, og sånn fotball som de spilte vil vi aldri spille, sier hjelpetreneren.

På motsatt banehalvdel står AHFK som er i knallform om dagen. Det står med 19-4 i måforskjell i de fire siste kampene, og har tre seire og en uavgjort. Anført av Lars-Petter Østengen har målene rent inn bak motstanderens keeper. 
- Vi er et godt fotballag. I et nabooppgjør kan alt skje, men vi vinner fordi vi er i flytsonen om dagen. Det er fremgang hele veien, og vi har virkelig levert gode kamper nå, sier AHFKs trener Bengt Krogstad.

- Vi spiller alltid for å vinne. I våre øyne en helt åpen kamp, sier Lien Hansen om torsdagens lokaloppgjør. - Vi må ha troen på eget spill. Få i gang hurtig pasningsorientert fotball, forklarer han om hvordan de skal vinne kampen.

Fokus på spillerutvikling
Ola Vestreng er en fremadstormende ung spiller.
Bak ser vi talentene Steffen Krogstad
(t.v) og Ahmed Jouini.
Det er to lokale lag som virkelig har satt fokus på unge spillere i høysetet. Begge lagene har til enhver tid 3-4 spillere som holder junioralder, og det er enda flere på vei opp. Sørumsand har lenge hatt en god sportslig plan med fokus på spillerutvikling, og det begynner å gi resultater.

- Formålet er å eie kamp og ball. Samtidig være trygge med ball. Sikre valg. Skal en utvikle fotballspillere så er hovedfrasene å være fotballhurtig, ballsikker, vant til å lede kamper og få utfordringer. Noe vi i SIF vektlegger allerede i tidlig alder. Unge spillere får også sjansen på A-laget. Så vi er unge og har en ung profil, avslutter Lien Hansen.  Følgende spillere er juniorer SIFs a-lag: Mats Bråten, Mats Ragnhildsløkken, Torbjørn Vitsø, Jesper Kornbakk, Simen Berg Melby og Robin Barikmo. 

Følgende spillere er juniorer i AHFKS a-lag: Ahmed Jouini, Henrik Studsrud, Richard Bjørnstad, Steffen Krogstad, Tormod Bjerkrheim Sørlie, Simen Ness og Ola Vestreng (guttespiller). 

Mitt tips: 3-1 til AHFK. Østengen 2 og Aaserud. Robin Barikmo for SIF.

Nå håper jeg alle fotballinteresserte møter opp på Høland stadion for å se på alle disse talentene. De trenger å se at innbyggerne bryr seg om de lokale fotballagene, slik at de vil bli enda bedre. Det er også yngre spillere som er på vei opp i begge klubbene, som burde drømme om a-lagsspill før Barcelona og Liverpool. Det er et steg på veien som må være litt attraktivt.

Kampstart er 19:00 torsdag 29. mai. Møt opp!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar