mandag 19. mai 2014

Hvem vinner rivalenes kamp - del 2?

På tirsdag er kampen vi lokalfotball-elskere har ventet på. Da smeller det på Høland stadion i kampen mellom rivalene Aurskog-Høland FK og Aurskog-Finstadbru SK. Her er min børs.

Det blir helt sikkert en jevn og tøff kamp mellom AHFK og AFSK. Her fra fjorårets andre kamp. (Foto: Espen Bråthen)

Det er lenge siden lokalfotballen har stått så sterkt som i år. Klikk den deg inn på linken så får du se hvorfor. Nå skal vi fokusere på kampen. Min første sak om lokaloppgjøret er den alltid populære spillerbørsen. I fjor ble det mye støy rundt det samme som jeg lagde for Indre, og vi får se hva som skjer i år. Her er min "objektive" børs:AHFK

AFSK

Rune Hoftvedt
Rutniert som få, men er
han like sprek?
6
Morten Larsen
Sterk på streken, blitt bedre i feltet.
6
Lars Kopperud
Endelig skadefri. I stigning. God med ball.
5
Thomas Lerdahl
God innsats og vilje. Treg med og uten ball.
5
Eirik Haugen
Vært svak i år. Er på gang. Duellsterk.
6
Simen Kristiansen
Hjertet i AFSK. Duellsterk og tøff. Mangler fart.
7
Bård Kolstad
For lite bevegelig. God med ball.
5
Joar Akselsen
Solid stopper. Scoret litt mål også nå.
6
Richard Bjørnstad
Kommunens beste venstrebein? Må bli tøffere.
6
Stian Røisgaard
Solid defensivt, men mangler fart.
5
Henrik Studsrud
Kjapp og teknisk. Litt for veik.
5
Joakim Berg
Herlig innsats. Noe rusten ennå.
5
Martin Vestreng
I knallform. Klarer han å holde seg i skinnet?
8
Magnus Bystrøm Lie
God med og uten ball. Gode dødballer.
7
Steffen Krogstad
Teknisk og taktisk god. Litt veik ennå.
6
Christian Sørevik
Ankeret med god pasningsfot.
6
Stian Skjæggenes
Arbeidsjern. Sliter litt med pasningsspillet.
6
Kenneth Wauer
Bedre trent. Teknisk god med suveren timing.
6
Henrik Jensen
Uromoment med sine løp. Må bli farligere foran mål.
5
Amir Abbas
Slepen teknikker. Mister humøret for ofte
5
Lars-Petter Østengen
Blant de beste i 4. div, når han holder på som i det siste.
8
Brian Aardahl Aas
Toppscorer for AFSK. Sleip type på banen. Lat.
6Det er to motpoler som møtes på Høland:

Offensive AHFK
AHFK er et angripende lag, som på godt og vondt prøver å stå høyt og presse motstanderen høyt oppe. Får man brudd er det kort vei til mål. Fungerer det så går det som det gikk mot Flisbyen og Skedsmo 2. Da rant målene inn med en opplagt Østengen i front.

Står de for høyt kan forsvaret bli avslørt på manglende fart. Det beste eksemplet på det er 2-8-tapet mot Eidsvold IF. Her hadde EIF gjort hjemmeleksen sin, og de utnyttet rommene mellom forsvarsspillerne.

Stopperne Kolstad og Haugen har hatt en tøff start på sesongen, men har løftet seg etter at Rune Hoftvedt gjorde comeback i serien. Unge Ahmed Jouini har talentet, men Hoftvedt har rutinen. Nå har de holdt nullen i to kamper. Midtbanen til hvittrøyene er godt komponert nå. Vestreng er i toppslag, Skjæggenes løper og løper, og Krogstad er på vei til å ta et nytt viktig steg fremover. Henrik Studsrud er også blitt flyttet høyere på banen, og det veit jeg han liker. Får AFSK smake skuddfoten hans? På topp leverer Østengen hver gang. Sju mål på fem kamper sier sitt. Rundt han løper Henrik Jensen utrettelig og kan skape kaos i mange forsvar. Det å spille med og uten Lars-Eirik Svardahl to vidt forskjellige ting. Hølandingen er litt for glad i ballen, slik at spillet stopper opp litt. Uten Svardahl går det litt raskere, og bevegelsene kommer i større grad. Misforstå meg riktig her altså. Svardahl er en av de beste i 4. divisjon og en herlig type, men det er alltid viktig å se løsninger.

Defensive AFSK
AFSK parkerer bussen, som både Chelsea og Atletico Madrid er blitt flinke til. Null sammenligning forøvrig. De ligger dypt med en bakre firer og en midtbanefemmer. De ligger kompakt, gjerne med 5-10 meters mellomrom. De er litt trege i de bakre rekker så de må nok ligge så lavt.

Når motstanderen kommer til midtstreken setter AFSK inn en tøft press, samlet, og det har fungert godt i de siste kampene. Underholdning blir dessverre ikke av slik fotball, men det har gitt AFSK sju poeng på de tre siste kampene. Vil AFSK prøve å overraske på tirsdag med å stå høyt tro?

Midtforsvaret til AFSK har imponert i de siste kampene. De er tøffe og kyniske foran begge mål. Backene er det svake punktet om dagen. Den sentrale midtbanen er så og si like god som AHFK sin. Balansen med Sørevik som anker, og Wauer og Bystrøm Lie som indreløpere er veldig god. De utfyller hverandre godt. Wauer er den mest offensive, og som nevnt tidligere så er han veldig god i lufta, til å være så lav. De fleste oppspillene til AFSK går mot Wauer - enten i lufta eller langs bakken. Joakim Berg er også på plass i AFSK nå. Sliter litt med en strekk, men er han klar blir det mange og tøffe dueller for han - som alltid. Jeg har skrevet flere ganger om grønntrøyenes mangel på målscorere. Det beste beviset fikk man mot Raumnes & Årnes. Dødballer måtte til for å skape sjanser på hjemmebane. Brian Aas er en slepen teknikker, men lungekraften er ikke på plass for å være farlig i 90 minutter. Det er mulig Abbas blir satt på topp, som mot Rømskog/Setskog, for å holde på ballen. Aas kan komme inn som innbytter når AHFK-forsvaret er litt mer slitne.Kampen:
Jeg tror AHFK vil gå ut i 100. AFSK ville ligge bakpå, som i de siste kampene, og presse når AHFK kommer til midtstreken. Har AHFK en plan klar til det? Man løser det med å slå noen baller langt, slik at midtforsvaret til AFSK må senke seg enda lavere. Da skjer to ting: Enten blir AFSK altfor lave, så de ikke får presset ved midtsirkelen og blir veldig baktunge, eller så senker forsvaret seg og ikke midtbanen. Da får man mye rom i mellomrommet, og det kan feks Martin Vestreng nyte godt av. Bevegelsen må være to hakk høyere enn tidligere for å bryte igjennom. De to duellsterke stopperne til AFSK kan få problem mot Østengen både i bakrommet og i lufta. Han står ikke tilbake for noen av de.

AFSK mulighet for tre poeng er enkel og grei. De må ligge kompakt, og tørre å stå tett samlet med de to bakerste leddenes. Når de får overgangene, som de garantert vil få, er presisjon det aller viktigste. Wauer må få Bystrøm Lie, Abbas og Aas tett rundt slik at han får alternativer. AHFK kommer til å stå høyt og da vil det bli bakrom, og det må utnyttes. Gjerne av en kantspiller og en indreløper. Dødballer blir også veldig viktig. De har vært farlige på det i år. Bystrøm Lie og Sørevik slår presise dødballer. AFSK har fått inn en entusiasme som de manglet i fjor. Engen og Bergerud er Aurskoginger, og de lever og ånder for klubben.

Mitt tips: 3-2 til hjemmelaget. Østengen, Vestreng og Haugen scorer for AHFK. Kristiansen og Wauer scorer for AFSK.

Hva er dine tanker rundt rivalenes kamp på Høland?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar