onsdag 28. mai 2014

Flaut av Fet

Før kampen gikk Fet for tre poeng mot Skedsmo. Endelig skulle de møte et lag som passet spillestilen. Det gikk helt galt, og det endte med 1-5.

Marius Søgård og Fet gikk på en skikkelig smell mot Skedsmo. (Foto: Espen Bråthen)

- Årsverste. Langt under pari mot et lag som vi burde være på høyde med, sier Fets trener Atle Søgård. Han så laget sitt var på etterskudd i alle dueller, og det var noe fryktelig tamt over hjemmelaget.

- Dette har skjedd i de fleste kampene våre. Når vi først får en i mot så rakner det. Vi mister trua, og gløden er borte, sier Fets midtstopper Lasse Bergan Foss, som tror årsaken til den vanskelige sesongen er to-delt. - Det går raskere i 3. divisjon. I 4. divisjon er det mer tut og kjør. Den andre årsaken er at to opprykk på rad er vanskelig å håndtere. Det er meget stor forskjell på alle divisjonene.

Tamt og åpent
Fet kom på hæla tidlig mot Skedsmo. Erfan Kamali og Hiwa Poor styrte Skedsmo offensivt, og de lekte seg mot blåtrøyene. Rett før halvtimen var spilt fikk Poor stå helt alene på 18 meter, og han dunket ballen i mål. Null press fra Fet. Ti minutter senere stod Fet og så på at Skedsmo spilte fotball igjen. Poor spilte igjennom Krasniqi på høyrekanten. Han stormet igjennom og spilte ballen inn foran mål. Der stod Kamali helt alene og styrte ballen i kassa bak Hoftvedt. Hvor var Fet-spillerne?

Fet var fortsatt ikke ferdig med å være i det gavmilde hjørnet. To minutter senere slo Skedsmos Kenneth Jacobsen en god corner. Kamali stod helt alene på ni meter og headet ballen i mål. Ingen Fet-spillere var i nærheten. Det holder ikke.

"Det er så tamt. Vi må bli mer aggressive. Flaut"  Frode Sanderlien, i pausen, som sonet i kveld på grunn av tre gule kort.

Atle Søgård var skuffet
I andre omgang stupte Fet i angrep, og de skapte to halvsjanser. Først Blix og så Lundberg, men svake sisteberøringer. Da Skedsmo skapte sin første sjanse i andre omgang satt. Sander Wang avsluttet et flott angrep. På sin andre sjanse i omgangen scoret Poor etter en forferdelig feil av venstreback Martin Mathisen. Han bommet på ballet. Poor takket og bukket, og satte ballen i mål.

Andre omgang ebbet ut, og Fet sliter fortsatt i bunnen av 3. divisjon. Det ser ikke ut som om laget klarer å finne en vei ut av det heller.
- Vi er nødt til å gjøre noe med den defensive strukturen. Vi tømmer oss for tidlig i de to øverste leddene, fordi vi gasser litt for mye på. Det blir vi straffet for i 3. divisjon, forklarer Atle Søgård.

Lars Engebråten og Skedsmo hadde taket på Robin Nyhus og Fet. (Foto: Espen Bråthen)
Store rom
Hva har skjedd med Blix? (Foto: Espen Bråthen)
Det er uten tvil korrekt. Med to spisser som ikke beveger seg. Hva har skjedd med Christoffer Blix? Gutten var farlig i hele fjor, men nå er det null tenning, og han løper bare rundt og ser på kampen. Espen Søgård ligger i den offensive rollen og når han tar et steg frem, så blir det store rom bak han. Både Lundberg og Baqiri ble altfor brede, slik at Rygg ble helt alene med Poor og Kamali. I tillegg lå backene til Fet altfor bredt, slik at de ble mye rom å boltre seg for bortelaget.

Fet burde stramme inn det defensive med å spille en slags 4-2-3-1. Legg Søgård og Sanderlien som defensive midtbanespillere. De er kapable til å holde på ballen, i tillegg til å dekke rom foran forsvaret. Nå er det ikke tid for finspill Fet, men frem med kynisme og stram struktur - dessverre.

Husk at i morgen spilles det kamper med flere lokale lag i 4. divisjon. AHFK tar i mot Sørumsand. Rømskog/Setskog møter Gjelleråsen, og AFSK reiser for å møte Eidsvold IF.